Haberler

Alacak Yapılandırması Seminer ile Anlatıldı

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile ilgili seminer Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile ilgili seminer Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, temennisinin bir daha bu tür toplantıların olmaması olduğunu söyledi.

Seminere, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali İhsan Kaya, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Gelir İdaresi Müdürü Osman Kırbaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Eyüp Bartık, temennisinin bu tür toplantıların artık son bulması olduğunu belirterek, "Her halükarda bu ihtiyaçlar ülke gündeminde oluyor. Hükumetlerimiz de bu konuda önemli yaklaşımlar sergiliyorlar. Alacakların yeniden yapılandırması diye bir toplantı yapmayalım istiyorum. Mükellefler üyelerimiz borçlarını günü gününe ödesinler takip etsinler hepimiz bilinçli bir vekil mükellefi gibi hayatımıza devam etmek zorundayız. Ama herhangi bir şekilde biz istem dışı olduğuna inanıyoruz. Bu zamana gelmiş olmak ve vergisini bir şekilde ödeyememiş olanlar için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bundan hepimiz yaralanmalıyız. Geleceğe dönük çok daha beyaz bir sayfa açmalıyız. Ben bu konuda ki yaklaşımları için hükumetimize teşekkür ediyorum. En azından borcunu ödemekte zorluk çeken birçok üyemize de avantaj sağlamış oldular" dedi.

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, borç affının hayırlı olmasını dileyerek,"19 Ağustos 2016'da yayımlanan 6736 kanun ile devletin tüm vergi alacaklarını, Gümrük vergi alacaklarının, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun alacaklarının devlet ve kurum alacakları ile belediye alacaklarının yeniden yapılandırması uygulama koşulları vergi ihtilafları ve incelemeleri, kasa ve stok affı vergi barışı ile yeniden yapılandırılması düzenlemeleri getirilmiştir. Ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali İhsan Kaya ise temennilerinin bundan sonra uygulanacak vergi politikaları ile yeni bir vergi affına gerek kalmaması olduğunu söyleyerek, "Yeni yasa ile ilgili yapılandırma, vergi barışı ve varlıkların ekonomiye kazandırılması amaçlanmıştır. Bu yasanını diğerlerinden en önemli farkı kasa ortaklar cari hesaplarda ki gibi gizlenen kayıtlarında düzeltilmesi kabul edilmesidir. ve bu şekilde kasa hesabının gerçek durumuna gelmesine imkan sağlamıştır" şeklinde konuştu. Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, en az zararla en fazla verginin toplanması için hazırlandıklarını belirterek,"Devlet ile dış dünya arasında ki görevi gören değerli meslek gruplarıdır. Diğer tarafta çalışan üreten değer katan ödemiş olduğumuz belgelerle ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan siz değerli mükelleflerimiz olunca bu seminerimiz bizim için çok daha anlamlı oluyor. En önemlisi gelir dairesi başkanımızın bu işin uzmanı Zekai Çenge olunca zannediyorum bu salonda yapılandırılma ile ilgili artık hiçbir tereddüt ve soru işaretinin kalmayacağını düşünüyorum. Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı olarak 6736 sayılı kanunla ile ilgili müracatlarınızla sizlere en az rahatsızlığı vererek en fazla vergiyi toplamak için tüm hazırlıklarımızı yaptık" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası İhsan Kaya Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title