Haberler

Alaca, Arıtma Tesisine Kavuşuyor

Çorum Alaca Belediyesi'nin en önemli yatırımlarından birisi olan içme suyu arıtma tesisinin yapımı başlıyor.

Çorum Alaca Belediyesi'nin en önemli yatırımlarından birisi olan içme suyu arıtma tesisinin yapımı başlıyor.

Alaca'nın 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan "Koçhisar Barajı İçme Suyu Projesi" kapsamında inşa edilecek olan içme suyu arıtma tesisinin yer teslimi gerçekleştirildi.

Alaca Belediyesi'nde gerçekleştirilen teslim törenine Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, DSİ 54. Şube Müdürü İlker Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ve DSİ yetkilileri katıldı.

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, arıtma tesisi çalışmalarının başladığını, projenin planlanan tarihte tamamlanması ile Alaca'nın uzun bir süre için içme suyu konusunda problem yaşamayacağını söyledi. Başkan Eyvaz, arıtma tesisiyle birlikte vatandaşların daha temiz ve arıtılmış suyu musluklarından kullanmaya başlayacaklarını ifade etti.

Koçhisar Barajı'nın tamamlanmasının ardından, ilçemiz açısından hayati önem taşıyan içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi için Belediye olarak kolları sıvadıklarını belirten Belediye Başkanı Eyvaz, Alaca İçme Suyu Projesi'nin 2014 yılında tamamlanacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Eyvaz, Arıtma tesisinin tamamlanmasıyla Alaca'nın 100 yıllık su ihtiyacını karşılanmış olacağını sözlerine ekledi.

Alaca Belediyesi'nde yapılan görüşmenin ardından DSİ heyeti ve yüklenici firma yetkilisi artıma tesisinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundular.

İncelemelerde hazır bulunan Belediye Fen İşleri Müdürü Uğur Tuncel arıtma tesisinin yapılacağı alanla ilgili olarak heyette bulunanlara bilgi verdi.

DSİ 54. Bölge Müdürü İlker Arslan, iş bitirme süresinin teslim tarihinden itibaren 540 gün olduğunu söyledi.

Tesisin yapılacağı alanı plan üzerinde inceleyen heyet, daha sonra kamulaştırılan alanın yer teslimini yüklenici firma Birikim Grup ve Asmet Yapı'ya devretti.

Bölgenin en önemli yatırımlarından olan Koçhisar Barajı'nın tamamlanması ile birlikte binlerce dönüm arazinin sulama ihtiyacı karşılanırken, Alaca'nın 100 yıllık içme suyu sorunu da ortadan kaldırılmış olacak.

Alaca için önemli bir yatırım olan içme suyu isale hattı çalışmaları kapsamında Alaca'ya bağlı Fakılar Köyü ile Belediye su depoları arasının su boruları döşenerek tamamlandı. İçme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla 14,66 hm3/yıl su 7 bin 120 metrelik isale hattı ile Alaca branşmanına, tahsisi edilen suyun branşmandan alınarak bin 920 metrelik isale ile de Alaca arıtmasına iletilmesi ve terfi merkezinden 940 metrelik bir hat ile depoya ulaştırılması eylül ayı sonu itibariyle tamamlanacak. 10 Bin m3/gün kapasiteli Koçhisar Barajı Alaca İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin 6 Milyon 790 bin TL'ye malolacağı bildirildi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Esat Eyvaz Koçhisar Barajı Çorum Alaca Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title