Haberler

Akülü Araba Engelli İsmail'in "Sesi" Olacak

Antalya'da doğuştan yürüme engelli olan, ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle tekerlekli sandalyesi bulunmadığı için evinden çıkamayan 14 yaşındaki İsmail Çelik, sosyal medyada örgütlenen bir yardım kuruluşu sayesinde akülü arabasına kavuştu.

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da doğuştan yürüme engelli olan, ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle tekerlekli sandalyesi bulunmadığı için evinden çıkamayan 14 yaşındaki İsmail Çelik, sosyal medyada örgütlenen bir yardım kuruluşu sayesinde akülü arabasına kavuştu. Anne ve babası dışında kimseyle konuşmayan ve bu nedenle okuluna da devam edemeyen Çelik, akülü araba sayesinde sokağa çıkabilecek, başkalarıyla da iletişim kurabilecek.

Şanlıurfalı İbrahim ve Saadet Çelik çiftinin 7 çocuğundan dördüncüsü olan 14 yaşındaki İsmail Çelik, dünyaya bedensel engelli olarak gözlerini açtı. Ayaklarında his olan ancak yürüyemeyen Çelik'e doktorlar Serebral Palsi (beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliği) teşhisini koydu. Hastalığı nedeniyle hiç yürüyemeyen Çelik'e ailesi maddi imkansızlıklar nedeniyle de tekerlekli sandalye alamadı.

Anne ve babası dışında kimseyle konuşmuyor

Hastalığı nedeniyle hayatının büyük bir bölümü evde geçen Çelik, anne ve babası dışında kimseyle konuşmamaya başladı. İlkokul çağına geldiğinde ailesi tarafından okula götürülen Çelik, öğretmen ve sınıf arkadaşlarıyla hiç konuşmadığı için okuluna devam edemedi. Ailenin bu durumunun sosyal medyada insanlara yardım etmek için örgütlenen Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllülerince belirlenmesi üzerine Çelik'e akülü araba almak için kampanya başlatıldı.

Ankara'da ismini vermek istemeyen bir kişi, Çelik'e akülü araba hediye etti. Akülü araba, sayfanın yöneticisi Doğan Elden tarafından aileye teslim edildi.

"İnsanlarla konuşacağı günü hayal ediyoruz"

Antalya'daki seralarda işçi olarak çalışan baba İbrahim Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görmeye başladığını söyledi. İsmail'in fizik tedaviye de istenen cevabı vermediğini anlatan baba Çelik, "Oğlum sürekli evde duruyor. Sadece bizimle konuşuyor. Oğlum bu araba sayesinde belki de başkalarıyla da konuşmaya başlayacak. Tek hayalimiz onun okula devam etmesi. Okula gitti ama kimseyle konuşmadığı için devam edemedi. Ama artık kendi imkanıyla dışarıya çıkabilecek. Tek hayalimiz yürümesi, toplum içine katılması, okula gitmesi" diye konuştu.

Anne Saadet Çelik ise en büyük hayalinin çocuğunun toplum içinde insanlarla iletişim kurduğu günleri görmek olduğunu kaydetti. Çelik, oğlunun kendiyle konuştuğunda büyüyünce polis olmayı hayal ettiğini söylediğini vurguladı.

Sosyal Sorumluuk Projesi Gönüllüleri sayfası yöneticisi Doğan Elden ise, İsmail'in bu araba sayesinde insanlarla konuşmaya başlayacağına inandığını söyledi. İsmail'in toplum içine girince daha mutlu bir çocuk olacağını anlatan Elden, "Bir çocuğu mutlu etmek dünyadaki en güzel duygulardan birisi. İsmail artık daha mutlu bir çocuk olarak hayatına devam edecek" dedi.

Elden, birçok engelli çocuğun daha akülü araba beklediğini, hayırseverlerin kendilerine ulaşarak bu çocukları da sevindirebileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Saadet Çelik İsmail Çelik Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title