Haberler

Akseki'ye Bin Adet Toros Sediri Dikildi

Akseki ilçesinde belediye ve Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı (ÇEVKOR) Çevre Koruma Dergisi işbirliği ile fidan dikildi.

Akseki ilçesinde belediye ve Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı (ÇEVKOR) Çevre Koruma Dergisi işbirliği ile fidan dikildi.

Akseki Stadyumu'nun arkasındaki araziye fidan dikimine Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, belediye meclis üyeleri, ÇEVKOR Çevre Koruma Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe ve diğer yetkililer katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, alana bir metre boyunda bin toros sediri dikildiğini kaydetti.

Gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın "yaşanabilir yeşil bir çevre" olduğunu belirten Başkan Mustafa İsmet Uysal, "Zaten yeşil olan Akseki'mizi daha da yeşillendiriyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Çevre Koruma Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe de sadece fidan dikmenin yeterli olmadığını ifade etti.

Sulama, bakım, dikim gibi hizmetler için belediyeye görev düştüğünü belirten Tokuştepe, "İnşallah Akseki'den sonra 12 ilde ormanımız oluşacak. Küçük yaştaki öğrencilerimize eğitim seminerleri veriyoruz. Aynı zamanda fidan dikim alanlarına getirerek de kalıcı bir bilinç bırakmaya çalışıyoruz. Amacımız herkesin dikilir bir ağacı olmasıdır." diye konuştu.

Tokuştepe, geçen yıl birçok il ve ilçede 26 bin 500 toros sediri ve fıstık çamı fidanı dikildiğini, bu yönlü faaliyetlerin devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmet Uysal Akseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title