Haberler

Akşehir - Fiyatın Düşük Olmasına Sinirlenip Bahçesindekı 150 Vişne Ağacını Kesti

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde Emekli Müzik Öğretmeni 57 Yaşındaki Ömer Öner Fiyatı Düşük Olduğu İçin Verdiği Emeğin Karşılığını Alamadığı Gerekçesi ile Bahçesindeki 150 Adet Vişne Ağacını Motorlu Testere ile Kesti. 150 Adet Ağaçtan Sadece Bir Tanesini Verdiği Ürünü Yemek Amacıyla Ayırdı.

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde emekli müzik öğretmeni 57 yaşındaki Ömer Öner fiyatı düşük olduğu için verdiği emeğin karşılığını alamadığı gerekçesi ile bahçesindeki 150 adet vişne ağacını motorlu testere ile kesti. 150 adet ağaçtan sadece bir tanesini verdiği ürünü yemek amacıyla ayırdı.

Vişnenin kilosunun 50 kuruş olduğunu ancak kazanacağı paranın yaptığı masrafı karşılamadığını belirten Öner, "20 yıl önce arazimi vişne bahçesine dönüştürdüm. Fakat 15 ila 20 yaşında en verimli olduğu dönemde vişne ağaçlarımı tarımsal giderlerin artması, işçilik maliyetinin yüksek olması ve ürünün değerinde müşteri bulmadığım için kesmek zorunda kaldım. Geçmiş yıllarda ürünümüzü değerinde satarken son 4 yıldır vişnenin kilo fiyatı 50 kuruşa kadar düştü. Bu durum masrafımızın bir bölümünü bile karşılamaz oldu. Vişne üreticisi sürekli zararda. Burada sadece ben değilim, ben ağaçlarımı keserek bir örnek oluşturdum ama bunun arkası gelecek. Üreticiler sürekli ağaçlarını kesip sökeceğinden bahsediyorlar" dedi.

Meyve üreticilerinin kirazdan sonra vişnede de sıkıntı yaşadığını ifade eden Öner, "Çevremizde bu sıkıntılar nedeniyle kesimler çoğalıyor. Ağaçlar sökülüyor. Günümüzdeki işsizlik için bu meyve bahçeleri iyi bir istihdam alanıydı. 2-2,5 aylık bir dönem içinde kadın ve erkekler kiraz ve vişne toplayarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlardı. Öğrenciler çalışarak okul masraflarının bir bölümünü karşılıyorlardı. Artık bu insanlarda işsiz kalacaklar." diye konuştu.

Vişne ağaçlarını söktükten sonra bodur cinsi kiraz dikmeyi düşündüğünü ifede eden Öner şunları söyledi:

"Kirazda yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu düşüncemde de kaygı duyuyorum. Çuvaldızı kendimize batıralım. Üretici olarak birlikte hareket edemiyoruz. Üreticilerin mutlaka birlik çatısı altında bir araya gelmesi lazım. Üretici kendi ürününe kendi fiyat belirlemeli. Bu da birlik çatısı altında gerçekleşir."

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title