Haberler

Akşehir'de Tarık Buğra'yı Anma Etkinlikleri

Türk edebiyatının önemli yazarlarından bir olan ve ‘Küçük Ağa’ başta olmak birçok önemli romanın yazarı Akşehirli ünlü yazar Tarık Buğra’nın vefatının 21. yılı dolayısıyla Akşehir’de düzenlenecek etkinliklerin tanıtım programı yapıldı.

Türk edebiyatının önemli yazarlarından bir olan ve 'Küçük Ağa' başta olmak birçok önemli romanın yazarı Akşehirli ünlü yazar Tarık Buğra'nın vefatının 21. yılı dolayısıyla Akşehir'de düzenlenecek etkinliklerin tanıtım programı yapıldı.

Tarık Buğra'nın vefatının 21. yıldönümünde Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Akşehir Fen Lisesi'nde öğrencilere Tarık Buğra'nın romanlarının dağıtımı da gerçekleştirildi. Akşehir'de Yüksek öğretim ve orta öğretim öğrencilerine toplamda bin 500 kitap dağıtılacak ve bu etkinlikler sonunda da ödüllü bir kitap okuma yarışması yapılacak. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Akşehir Belediyesi tarafından ödüller verilecek.

Akşehir Fen Lisesi'nde yapılan tanıtım toplantısına, İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Akşehir Fen Lisesinde yapılan kitap dağıtımı esnasında yapılan basın açıklamasında, "Akşehir'in yetiştirdiği önemli insanlardan Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının tanınmış yazarlarından Tarık Buğra'nın vefatının 21. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Akşehir'de bir dizi etkinlik yapılacaktır. Bu etkinliklerde amacımız ünlü edebiyatçıyı tüm yönleriyle tanımak, gençlere tanıtmak ve eserlerinde vermek istediği duygu ve düşünceleri kamuoyuyla paylaşmaktır" denildi.

Basın toplantısın ardından fen lisesi öğrencilerine Tarık Buğra'nın kitapları toplantıya katılan protokolce dağıtılarak toplu fotoğraf çektirildi.

Etkinlikler 24-25 ve 26 Şubat tarihlerinde Akşehir'de gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerde Prof. Dr. Sami Güçlü tarafından koordine edilen 21 kişilik panelist ekip tarafından üniversite ve orta öğretim öğrencilerine yönelik bir panel yapılacak. Ayrıca Akşehir Belediye Başkanlığınca temin edilen Tarık Buğra'nın kitaplarından (Küçükağa, Osmancık, Gençliğim Eyvah) 400 takım toplamda bin 200 kitap, Konya İl Milli Eğitimi Müdürlüğünce temin edilen 100 takım toplamda 300 kitap genel toplamda bin 500 kitap yüksek öğretim ve orta öğretim öğrencilerine dağıtılacak ve bu etkinlik sonunda da kitap okuma yarışması yapılacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Tarık Buğra Küçük Ağa Akşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title