Haberler

Akşehir'de Halk Oyunları Şampiyonası Finali

Güncelleme:

2014 yılı Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası finali, Akşehir Belediyesinin katkılarıyla Konya'nın Akşehir ilçesinde yapılıyor.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 yılı Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası finali, Akşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Konya'nın Akşehir ilçesinde yapılıyor.

Şampiyonaya; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Bolu, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kilis, Konya, Samsun, Tokat, Trabzon ve Van illerinden toplam 23 ekip katılıyor. Şampiyonanın başlaması nedeniyle katılımcı tüm ekipler eşliğinde Akşehir Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk koyuldu. Buradaki törene Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yetkilileri ve yarışmaya katılacak ekipler katıldı. Çelenk töreni öncesi yarışmaya katılan bazı ekipler tarafından yörelerine ait kısa halk oyunları gösterileri sunulurken, vatandaşlar da bu gösterileri ilgi ile izledi. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından şampiyonaya katılan tüm ekipler ve protokol mensupları kortej oluşturarak birlikte yürüdü. Kortej, Akşehir sokaklarında dolaşırken renkli görüntüler oluşturdu. Akşehirlilerin de büyük ilgisini çeken yürüyüş Nasreddin Hoca Türbesi önünde son buldu.

Şampiyonada geleneksel dal (düzenlemesiz) ve geleneksel dal (düzenlemeli) yarışmaları yapılacak. Akşehir Açıkhava Tiyatrosu'ndaki yarışmalar yarın sona erecek. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Akşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title