Haberler

Aksaray Yatırımlarını 2013'de de Sürdürüyor

Güncelleme:

Aksaray OSB'de yatırım için arsa taleplerindeki artış devam ederken, bu yıl 5 bin kişiye istihdam sağlayacak 33 fabrika faaliyete geçecek.

Ersin Altınsoy - Yeni teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2013 yılında yatırım için arsa taleplerindeki artış devam ederken, OSB'de bu yıl 5 bin kişiye istihdam sağlayacak 33 fabrika faaliyete geçecek.

OSB Müdürü İsmet Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılından itibaren 5084 sayılı teşvik yasasından yararlanan Aksaray'ın önünün açıldığını ve yatırımların ivme kazandığını söyledi.

OSB'de toplamda 666 hektar alandan oluşan 300 parselden 265'inin yatırımcıya tahsis edildiğini belirten Çağlar, bugün itibariyle 136 fabrikanın faaliyet gösterdiği sanayi bölgesinde 6 bin işçinin çalıştığını ifade etti.

Yılbaşından itibaren yeni teşvik sisteminin devreye girmesiyle, yeni yatırım taleplerinin gündeme geldiğini dile getiren Çağlar, 2013 yılının 2,5 aylık döneminde yatırımcılara 24 parsel tahsisi yaptıklarını kaydetti.

285 bin metrekare alanda bulunan 24 parselde kurulacak fabrikaların üretime geçmesiyle 500 işçinin daha istihdam edileceğini, ayrıca bu yıl çok önemli firmaların yatırımlarının hayata geçeceğini aktaran Çağlar, şöyle devam etti:

"Doğuş Çay, büyük bir cips fabrikası kuracak. Bu fabrikada 700-800 civarında işçi istihdam edilecek. Collins firması 1300-1400 civarında insana iş sağlayacak fabrikasını hizmete açacak. Avrupa'nın birçok ülkesinde yatırımı olan bir kuruluş OSB'de yumurta viyolü üretimi yapacak. Şu anda yatırım aşamasında 33 fabrika var. Bu fabrikaların tamamının 2013 yılı itibariyle devreye girmesi bekleniyor. Bunların açılmasıyla minimum 4-5 bin civarında işçi istihdam edilecek. Böylece OSB'de istihdam edilen işçi sayısı 10 binin üzerine çıkacak."

Çağlar, yatırım teşvikinin yanı sıra Aksaray OSB'nin konumu ve lojistik avantajları ile Türkiye'nin yatırım için önde gelen illeri arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Aksaray OSB, Mersin Limanı'na 240 kilometre mesafede. Mersin'e yapılan Uluslararası Havalimanı da ihracatı düşünen şirketler için Aksaray'ın önemini bir kat daha artırdı. Bu gelişme ihracatçının ürününü en kısa zamanda pazarlara ulaştırabilmesi adına çok önemli. Aksaray OSB'nin Ortadoğu'ya da yakın olması ve o bölgeye ürün gönderebilme imkanı da yatırımcı için cazip" diye konuştu.

-10 yıl sigorta primi ödemeyecekler-

Aksaray'ın yeni teşvik sisteminde 5. bölgede olması nedeniyle OSB'ye yapılan yatırımlarda 6. bölgenin avantajından yararlanma imkanı bulunduğunu anlatan Çağlar, bu sayede OSB'de teşvik süresinin 10 yıla çıktığını vurguladı.

Teşvik kapsamında istihdam edilen işçinin sigorta priminin 10 yıl süreyle ödenmeyecek olmasının yatırımcı için en cazip imkan olduğunu dile getiren Çağlar,

"Bununla birlikte KDV ve ÖTV istisnası var. Belli oranda gelir vergisi muafiyeti var" dedi.

-Mercedes'in yan sanayisi Aksaray'a geliyor-

Hedeflerinin; önümüzdeki 10 yıllık dönemde komşu iller Konya ve Kayseri'nin seviyesine gelmek olduğunu ifade eden Çağlar, şunları kaydetti:

"Şu anda planlarımızı ona göre yapıyoruz. Doluluk oranımız yüzde 92'ye ulaştı. En kısa zamanda 500 hektarlık yeni bir alan açacağız. Bununla birlikte yeni bir firmayla görüşmelerimiz devam ediyor. Yurt dışından gelen bir firma büyük bir yatırım için 900 dönüme yakın arsa istedi. Üretim tesisleri için 340 bin metrekare kapalı alan yapacaklarını söylediler. Aksaray'daki Mercedes Benz Kamyon Fabrikası son zamanlarda tedarikçilerini yakınında istiyor. Bu nedenle İstanbul, Bursa ve İzmir'den gelen Mercedes Benz'in tedarikçileri de Aksaray'da üretim yapmak istiyor."

Yayıncı: Ahmet Kayır - AKSARAY

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Ersin Altınsoy Aksaray Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title