Haberler

Aksaray'da "İşte Kadın Zirvesi" Paneli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinatörlüğünde Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu, "İşte Kadın Zirvesi" başlığı adı altında bir panel düzenledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinatörlüğünde Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu, "İşte Kadın Zirvesi" başlığı adı altında bir panel düzenledi.

Bir otelde düzenlenen panele Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın eşi aynı zamanda kadın girişimciler kurul üyesi Hasibe Yazgı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melek Elyiğit ve Türkiye'nin yaklaşık 25 ilinden gelen kadın girişimciler katıldı. Aksaray'da ilk defa düzenlenen "İşte Kadın Zirvesi" konulu panelde, kadının iş hayatındaki önemi kadın girişimcilere anlatıldı.

Vali Şeref Ataklı, Türkiye'nin dört bir yanından Aksaray'a gelen kadın girişimcilere, kadın eliyle yapılan işlerin başarı oranından bahsetti ve programı düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Aynı zamanda Aksaray Kadın Girişimciler Kurulunun asil üyesi olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın eşi Hasibe Yazgı ise, yaptığı konuşmada, kadının toplumsal yaşamadaki başarısını iş dünyasına yastığını belirterek, "Sosyalleşme ve eğitim önce ailede başlar. İyi eğitim almış kadınlarımız, hem çocuklarımızı iyi yetiştirecekler hem de iş yaşamında ki başarı ve katkılarıyla ülkemize büyük değerler kazandıracaklardır. Kadınlarımızın toplumsal hayatımızda ki yerinin daha da yükselmesi ve başarılarının toplum refahına değer katması en büyük dileğimdir. Bildiğiniz üzere geçmişimizde de toplumsal aktiviteler, çalışıp kazanma ve emek harcayıp üretme konusunda hanımların ciddi bir ağırlığı vardır. Özellikle Hz. Hatice ticaret alanında, Hz. Fatıma Bedir ve Uhud gibi savaşlarda hemşirelik vazifesinde, Hz. Aişe'nin siyaset üzerindeki rolünü, Rabiatül Adeviyye den ilim ve öğretme ahlakını rehber almalıyız" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Şahin Yazgı Şeref Ataklı Türkiye Aksaray Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title