Haberler

Aksaray'da Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Aksaray’da İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nce (UMKE) gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği dağda yüksekten düşen yaralılar kurtarıldı.

Aksaray'da İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nce (UMKE) gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği dağda yüksekten düşen yaralılar kurtarıldı.

Hasan Dağı'nda gerçekleştirilen tatbikatta, düşme sonucu yaralananların olduğu bölgeye kısa sürede ulaşan ekipler, yaralılara müdahale etti. Yaralılar, daha sonra sedyeye alınarak güvenli bölgeye taşındı.

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü Can Cansızlar, yaptığı açıklamada, Aksaray UMKE'de 25 kişilik uzman ekibin görev yaptığını söyledi.

Söz konusu ekibe, teorik eğitimin yanında pratik eğitimin de verildiğini aktaran Cansızlar, "Personel eğitimlerinde olay yeri yönetimi, afet psikolojisi, haberleşme teknikleri, kampçılık, doğada yaşam gibi konularda eğitimler verilmektedir. Hedefimiz; her geçen gün eğitimli personel sayımızı artırmak" diye konuştu. - Aksaray

Kaynak: AA / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title