Haberler

Aksaray'da Doğrudan Ekim Yöntemi Uygulaması

Aksaray’da toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla Eskil ilçesi genelinde uygulanan ÇATAK Programı sayesinde bölge çiftçisi hiç toprak işlemeden direkt anıza ekim yapılan “anıza doğrudan ekim” yöntemiyle tanışıyor.

Aksaray'da toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla Eskil ilçesi genelinde uygulanan ÇATAK Programı sayesinde bölge çiftçisi hiç toprak işlemeden direkt anıza ekim yapılan "anıza doğrudan ekim" yöntemiyle tanışıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray'ın anız yangınlarının önlenmesi, toprak yapısının iyileştirilmesi, çevre dostu üretim modellerinin geliştirilmesi, üretim maliyetlerinin düşürülerek işletmelerin rekabet gücünün artırılması için ÇATAK Programı kapsamında anıza doğrudan ekim yapılmasının desteklendiğini ifade etti. Zabun, "ÇATAK Programı makine ve ekipman desteklemesi kapsamında Eşmekaya kasabası çiftçilerinden Aysel Bakım'a yüzde 70 hibe destekli verilen 20 sıralı kombine anıza doğrudan ekim makinesi ile ilimizde ilk defa anıza ikinci ürün fiğ ekimi yapılmıştır. İlimizde programın başladığı günden bu yana yaklaşık 21 bin dekar alanda sınırlı olan toprak ve su kaynaklarımızın korunması amacıyla ÇATAK Programının uygulandığını, günümüzde tarımsal üretim maliyetlerinin düşürülmesinin, işçilik ve zaman probleminin en aza indirilmesinin artık bir zorunluluk haline gelmesi nedeniyle "anıza doğrudan ekim" yönteminin önemli olduğunu belirtmiş, ilimizde 150 dekar alanda başlayan çalışmaların, daha geniş alanlarda uygulanması için çalışacağız" dedi.

İlk defa anıza ikinci ürün ekimi yapan Eşmekaya kasabası çiftçilerinden Aysel Bakım ise, ÇATAK Programı kapsamında yüzde 70 hibeli olarak verilen desteğin çok önemli olduğunu, anıza doğrudan ekim yönteminin bölgemizde uygulanmasının gerek girdi maliyetleri, gerek zaman ve işçilik açısından anıza ekim yapmanın önemli olduğunu söyledi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bestami Zabun Eşmekaya Aksaray Eskil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title