Haberler

Aksaray'da 2. Fen Lisesi Açıldı

Aksaray’da, Milli Eğitim Bakanlığı’nca uygulamaya konulan okul dönüşümleri kapsamında Anadolu Öğretmen Lisesinin, Fen Lisesine dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

Aksaray'da, Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygulamaya konulan okul dönüşümleri kapsamında Anadolu Öğretmen Lisesinin, Fen Lisesine dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 16 dersliği, 160 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve kapalı spor salonuyla yüzlerce gencin eğitim öğretim gördüğü Anadolu Öğretmen Lisesinin okul dönüşümleri kapsamında kapatılarak Anadolu Lisesine dönüştürüldüğü bildirildi. Aksaray'da ikinci bir Fen Lisesinin açılmasının daha uygun olacağı görüşü ile girişimlerde bulunan Vali Şeref Ataklı ve Aksaray Milletvekilleri Bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yaparken, Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan raporu da değerlendiren Bakanlık, Anadolu Lisesine dönüştürülen okulun Fen Lisesine dönüştürülmesine karar verdi. Abdülhamid Han Fen Lisesi ismini alan okulun il dışına gidecek başarılı öğrencilerin Aksaray'da okuma imkanı sağlayacağı ve diğer illerden gelecek başarılı öğrenciler ile Aksaray'ın eğitimine büyük bir ivme kazandıracağı belirtildi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title