Haberler

Aksaray'da 104 Damızlık Koç Dağıtıldı

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen program ile koyun yetiştiricilerine 104 adet damızlık koç 300 TL karşılığında hibe edilerek dağıtıldı.

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen program ile koyun yetiştiricilerine 104 adet damızlık koç 300 TL karşılığında hibe edilerek dağıtıldı.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen dağıtım törenine Vali Yardımcısı Fikret Zaman, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili İlknur İnceöz, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 70'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığını belirterek, "Aksaray'da da tarım ve hayvancılık bu anlamda çok önemli bir yer tutuyor. Ülkemizde ve dünyada tarım ve hayvancılık yadsınamaz. Özellikle dünyadaki küresel ısınma gibi birçok soruna baktığımızda önümüzdeki en önemli sektörlerden birisi tarım ve hayvancılık. Biz de 10 yıl içerisinde Türkiye'de 6 milyon insanımızın geçimini sağladığı, ayrıca insanlarımıza gıda sunan bu sektöre çok önemli hizmetler yapmak için tüm gayretlerimizi seferber ettik" şeklinde konuştu.

Aksaray'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun ise, "Bu nedenle tarım ve hayvancılık ilimizin ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Aksaray istihdamının yüzde 70'ini tarım ve hayvancılık sektörü sağlıyor. Bu yönüyle de ilimizin ekonomisine, tarımsal üretim bakımından da önemli katkılar sağlıyor. İlimizin 420 bin hektar tarım arazisi var. Bu tarım arazisinde ağırlıklı olarak hububat ekimi, az miktarda meyvecilik, az miktarda da sebzecilik yapılmakta. Bugüne kadar İl Özel İdaresi'nin destekleri ile bakanlığımız destekleri ile yağlık ayçiçeği ilimizde başlamış ve çok iyi noktalara geldik" diye konuştu.

Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk da, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu belirterek, "Aksaray'ımız da bir tarım ve hayvancılık ili. Bizler de tarım ve hayvancılığı geliştirmek için elimizden geldiği kadar herkes ile birlikte gayret gösteriyoruz. Tabi sorunlarımız, sıkıntılarımız var. Bu sorunları da elimizden geldiği kadar tarım teşkilatı olarak bir bütünlük ve birliktelik ortaya koyarak inşallah sorunları çözmeye çalışıyoruz. Koyunculukta bu projenin amacı ıslah olması. Aksaray'daki hayvanların verim düzeyini artırmak için çeşitli projeler yürütülüyor. Biz de bu çalışmalar kapsamında bazı kurumlarımızla ortaklaşa damızlık koç dağıtımı yaparak koyunculukta ıslah çalışmasını başlattık. Yaklaşık 5 yıldır bu projeyi yürütüyoruz. Bu güne kadar bin 100'ün üzerinde damızlık koç dağıttık" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 104 koyun yetiştiricisine damızlık koç dağıtıldı. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fikret Zaman Ak Parti Türkiye Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title