Haberler

AKP, Teğmene Verilen Cezayı Az Buldu

AKP, Bir Erin Eline Pimi Çekilmiş El Bombası Verip, 4 Eri Şehit Eden Teğmene Verilen 9 Yıl Cezaya Tepkili.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, bir askerin eline pimi çekilmiş el bombası verip, 4 askerin şehit olmasına neden olan teğmene verilen cezayı değerlendirerek, "4 askere trafik kazası muamelesi yapılması vicdanları sızlatmıştır. 9 yıl iki ay hapis, ortada bir trafik kazası mı var? Burada neden Türk Ceza Kanunu'nun kasta ilişkin düzenlemeleri kullanılmadı? Bu askerin ego sorunundan başka bir şey değil" dedi

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 4 askerin şehit olmasına neden olan teğmene Ceza Mahkemesi tarafından verilen ceza hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bozdağ, "4 tane askere trafik kazası muamelesi yapılması vicdanları sızlatmıştır" diyerek, patlamada 4 askerin şehit düştüğüne dikkat çekti. Bozdağ, Askeri Ceza Mahkemesi'nin 4 askerin şehit düştüğü olaya trafik suçu gibi yaklaştığını ifade ederek, "Bomba patlıyor, 4 asker şehit düşüyor, Askeri Ceza Mahkemesi sanki ortada bir trafik suçu varmış gibi ceza veriyor. 9 yıl iki ay hapis, ortada bir trafik kazası mı var? Burada neden Türk ceza kanunun kasta ilişkin düzenlemeleri kullanılmadı?" diye sordu.

Türk ceza kanununun 85. maddesinin kasta ilişkin hükümleri düzenlediğini belirten Bozdağ, "Bir hukukçu olarak teğmene verilen ceza, Ceza Hukuku'na aykırı bir karardır. Bu olay bir askerin ego sorunundan başka bir şey değil" şeklinde konuştu.

Bozdağ, cezaların üst sınırdan da uygulanmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Alt sınırdan uygulanan cezaya bilinçli taksir uygulaması yapılmış, burada uygulanması gereken taksirli suç değildir. Maalesef askerler öldü. Burada uygulanacak olan kasıttır. Taksir veya bilinçli taksir burada söz konusu değildir. Bir subayın o bombanın patlamasının sonuçlarını bilmesine rağmen fiili işlemesi söz konusudur. Uygulanacak en hafif ceza kasıttır. Mahkemenin böyle bir ceza vermesini TCK açısından kabul etmek mümkün değildir kaldı ki, taksirle cezalandırılıp bilinçli ceza artırımına gidilmiş olsa bile cezanın daha üst sınırdan verilmesi gerekirken yapılmamış olması adalet ve hakkaniyetle uygun düşmez."

Bozdağ, Askeri Yargıtay'ın kararı temiz aşamasında bozacağını umduğunu da bildirerek, basının bu denli önemli bir olaya duyarsız kalmasını da eleştirdi. (ANKA)

(BK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 31 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında?
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

title