Haberler

AKP' "Rüşvetle Oy Topluyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AKP'nin Rüşvetle Oy Topladığını Söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AKP'nin rüşvetle oy topladığını iddia ederek, "AKP Hükümeti'nin 2011 bütçe planlarını son dakikaya kadar gizli tutma gayreti ve sene başında vatandaşın cebinden aldığı para ile şimdiden artırdığı harcamalar rüşvetle oy toplama gayretini açık etmektedir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, yaptığı yazılı açıklamada, "AKP Hükümeti'nin tercihleri, ekonomide geri dönen cari açık riskine rağmen, 2011 bütçesinde de seçim harcamasına ağırlık vererek, ülke'yi "çifte açık riski' ile seçimlere sokacak kadar gözünü kararttığını göstermektedir" diye eleştirdi.

AKP Hükümeti'nin hatalı ekonomi politikaları nedeniyle 2010 yılında cari açığın tekrar hızla artarak son altı ayda neredeyse iki katına çıktığına ve 30 milyar dolar sınırına dayandığına işaret eden Oran, şöyle dedi:

"Cari açık büyürken, özel sektörün dışardan borçlanma seviyesini düşürmeye devam etmesi hızla sürdürülemezlik sınırına doğru yükselen cari açığın finansman kalitesini bozmaktadır.Azalan doğrudan yatırımlar ile beraber cari açığın artan bir ağırlıkla sıcak para ile fonlanmasına göz yuman AKP Hükümeti ise, ülkeye istihdam yaratacak kaliteli yatırımı çekmekle uğraşmayıp, Anayasa paketi ile zaman harcamaktadır."

-"AKP OY SATIN ALMAYA ÇALIŞIYOR"-

"AKP Hükümeti sorumsuzluk halkasına bir eklemeyi de, CHP'nin artan halk desteği karşısında oy satın almaya çalışarak yapmaktadır" diyen Oran, "Bu uğurda, Mali Kural gibi Türkiye ekonomisini politik baskıdan koruyacak disiplinden son dakikada yan çizerek gerçek niyetini ortaya koymuştur. Mali Kural'ı bahane ederek, bütçe kanununa göre mayıs ortasında halka açıklanması gerekli olan "Orta Vadeli Program' ve haziran ortası açıklanması gerekli "Orta Vadeli Mali Plan' hala açıklanmamıştır.Mali Kural ise yangından mal kaçırmak için seçim sonrasına, 2012'ye ötelenmiştir" dedi.

-"VERGİDEN ELDE EDİLEN GELİR SEÇİMLERDE OY SATIN ALMAK İÇİN KULLANILIYOR"-

AKP'ye yönelik sert eleştiriler yönelten Oran, vergiden elde edilen gelirin seçimlerde oy satın almak için kullanıldığını ileri sürerek, şöyle dedi:

"AKP Hükümeti, sene başında acımasızca vatandaşın üzerine yüklediği vergilerle elde edilen geliri vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak için değil, kendi koltuğunu koruyabilmek için seçimlerde oy satın almaya çalışarak savurganca harcayacağının sinyallerini net olarak vermiştir. "Sosyal yardım' adı altında bütçede artan harcamalar 2009 yerel seçimi öncesi "kışın dağıtılan buzdolabının, yazın kömür' ile yer değiştirdiğini göstermektedir.

AKP Hükümeti'nin 2011 bütçe planlarını son dakikaya kadar gizli tutma gayreti ve sene başında vatandaşın cebinden aldığı para ile şimdiden artırdığı harcamalar rüşvetle oy toplama gayretini açık etmektedir." (ANKA)

(MG/HF/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title