Haberler

AKP'li Vekilden "Zarfa Müdahale" Açıklaması: Zarfımın Yapıştırma Şeridini Kapatmaya Çalışıyordum

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın, Anayasa Oylamasında Fire Verilmemesi İçin Oylama Sırasında Bazı AKP Milletvekillerinin Kabineye Yanlarında İki Üç Kişiyle Geldikleri, İçeri Girmeden Önce Oylarını Zarfın İçine Koydukları, Diğerlerinin de Kontrol Ettiği İddialarına AKP'den "Yalanlama" Geldi.

AKP Karabük Milletvekili Cumhur Önal, Anayasa oylaması sırasında sandık başında elinde zarf, beraberinde ise AKP milletvekilleriyle görüntülendiği fotoğrafına, "Basında yer alan fotoğrafta, kendi oy zarfımın yapıştırma şeridini kapatmaya çalıştığım an yer almaktadır" diye açıklama getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın, AKP'nin Anayasa oylamasında fire vermemek için oylama sırasında bazı milletvekillerinin kabine yanında iki üç kişiyle geldikleri, içeri girmeden oyunu zarfın içine koydukları, diğerlerinin de kontrol ettiği iddialarına AKP'den "yalanlama" geldi.

AKP Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Mustafa Ünal, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın gündeme getirdiği iddiaları yalanladılar.

Toplantıda konuşan Cumhur Ünal, basında yer alan fotoğraftaki görüntüyü, "Kendi oy zarfımın yapıştırma şeridini kapatmaya çalıştığım an yer almaktadır" diye açıklayarak şöyle devam etti:

"Basında yer alan haber Anayasa değişikliğinin gizliliğine gölge düşürmeyi amaçlayan, etik dışı bir haberdir. Anayasa değişikliği oylamalarının tamamında, kapalı kabine girerek oyumu kullandım. Ben hiçbir milletvekilinin ne tür oy kullandığı konusunu tespit etmekle görevlendirilmedim. Ayrıca bir başkası beni denetlemek için de görevlendirilmemiştir. Kendi milletvekillerinin verecekleri oylardan çekindikleri için oy kullanmasına izin vermeyen muhalefet partisinin (CHP) kullanılan oylar üzerinden gerçek dışı polemik oluşturmaya çalışması manidardır."

-YİNE "ETİK"...-

Mustafa Ünal da yaptığı konuşmada, "Gizliliğin ihlal edildiği şekilde bazı haberlerin etrafta dolaşması ve özellikle de benim kanaatimce de etik kurallara aykırı bir şekilde basında bu şekilde yayın yapılması son derece manidardır. Bu bakımdan ne bir başka milletvekilinin özellikle Anayasa değişikliği konusunda oyunu merak ederim, ne de bir başka arkadaşım benim oyumu merak eder. Bu şekilde bir yorumun nasıl oluştuğunu anlayamadım. Bu gazeteye karşı dava açacağım" dedi. (ANKA)

(BK/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title