Haberler

AKP'li Ekmen'den Anadol'a Cevap: Kemal Anadol Kafatasçılık ve Irkçılık Yapıyor

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Yönelik, "Bölücü ve Şeriatçıdır" Açıklamalarına AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen'den Sert Yanıt Geldi. Ekmen, "Kemal Anadol Bu Sözleriyle, Açık Bir Kafatasçılık ve Irkçılık Yapıyor" Dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik, "bölücü ve şeriatçıdır" açıklamalarına AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen'den sert yanıt geldi. Ekmen, "Kemal Anadol bu sözleriyle, açık bir kafatasçılık ve ırkçılık yapıyor" dedi.

Ekmen, Anadol'un sözlerini ANKA'ya değerlendirdi. Ekmen, aynı zamanda hemşerisi olan Mehmet Şimşek'e sahip çıktı.

Ekmen, CHP için; "Türkiye'yi en az 40 yıl yöneten ve 40 yıl da Türkiye'nin geleceğine ambargo koyan bir zihniyetin ifşasıdır" diyerek, "Bir insanın sadece doğum yerine bakarak, ırkçı ve bölücü olarak suçlaması bana göre ırkçılığı da aşan bir hezeyandır" dedi.

Ekmen, Kemal Anadol'un sözlerinden bir an önce Batman'lılardan, Kürtlerden ve Türk halkından özür dilemesi gerektiği çağrısında bulundu.

Anadol'u istifaya çağıran Ekmen CHP'de ikinci Öymen vakası yaşandığını savunarak, Onur Öymen'in Dersim ile ilgili sözlerini anımsattı.

Ekmen, "Anadol'un yönetici vasfı göz önüne alındığında CHP'de ikinci Onur Öymen vakası yaşanıyor. CHP Türkiye'nin sorunlarına çözüm sunmadığı gibi insanları kategorize ederek, ötekileştirerek, açıkça suçlamaktadır. Hezeyana hakkıyla cevap vermeye aile terbiyem müsaade etmiyor" diye konuştu. (ANKA)

(BK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title