Haberler

AKP'den Taş Atan Çocuklara Önerge

AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, TBMM Genel Kurulu'nda Görüşülmeye Başlanan Kamuoyunda "Taş Atan Çocuklar" Olarak Bilinen Tasarı İçin Önerge Vereceklerini Açıkladı.

AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan kamuoyunda "taş atan çocuklar" olarak bilinen tasarı için önerge vereceklerini açıkladı. Verilecek önerge ile, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve örgüt adına propaganda yapmak suçlarını işlediği kabul edilen çocukların otomatik olarak aynı zamanda da örgüt üyesi gibi cezalandırılmasının önüne geçilecek.

-"ÖNCE AYAKKABININ TOPUĞUNA BASAR, SONRA YAN YÜRÜR, DERKEN KABADAYI ÇIKMIŞTIR"-

Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerine söz alan AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, getirilen düzenlemeleri savundu. MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın'ın, "Siz çocukları serbest bırakırsanız bu çocuklar yarın kahraman gibi gezer, örgütte bundan zafer kazanmış gibi davranış içine girer ve örgütü güçlendirirsiniz" dediğini belirten Köylü, cezaevine girenlerle ilgili şu tarifi yaptı:

"Ben buna karşıyım, tam tersini iddia ediyorum. Hangi suçtan olursa olsun cezaevine girip çıkan adamın çoğuna baktığınız zaman önce ayakkabısının topuğuna basarak başlar bu işe, daha sonra yan yürümeye başlar, daha sonra yan basmaya başlar, derken cezaevinden bir kabadayı çıkmıştır."

-"DEFTERİNİ DÜRERLER"-

Eski bir savcı olduğunu hatırlatan Köylü, çocuğun cezaevine girdikten sonra örgüt üyelerinin hemen çocuğa yapıştığını belirterek, şöyle dedi:

"Çocuk ne yapar, çocuk veya büyük hiç fark etmez, cezaevine girdiği zaman böyle bir suçtan dolayı, bir örgüt üyesi olarak kabul edildikten dolayı cezaevine girerse şu olur; Örgüt üyeleri hemen çocuğa yapışırlar, çocuğun peşinden ayrılmazlar. Söyledikleri şey şudur: 'Seni artık bu devlet yakaladı, sen polisle karşı karşıya geldin, bundan sonra senin peşini bırakmazlar, herhalde ve her şartta seni örgüt üyesi olarak kabul ederler, sen ne kadar uzaklaşırsan uzaklaş seni örgüt üyesi olarak kabul edip, senin defterini dürerler, sana bundan sonra hayat hakkı tanımazlar.' Çocuk ne kadar karşı çıkarsa çıksın. Daha sonrasını anlatayım. Örgütten kaçan kişi demek ki bu iş böyleymiş, örgüte döneyim der."

-MHP SIRALARINDAN İTİRAZLAR-

MHP sıralardan yükselen itiraz seslerine de Köylü, "Ben yıllarca savcılık yaptım biliyorum ben. Sen işine bak. Sizin konuşmanızı fazla ciddiye almıyorum" diye karşılık verdi.

-ÖNERGE İLE TASARI DEĞİŞECEK-

AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan kamuoyunda "taş atan çocuklar" olarak bilinen tasarı için önerge vereceklerini de açıkladı. Köylü, şöyle dedi:

"Tasarıya baktığımız zaman çocuklara verilecek ceza 3 yılla 4 yıl arasındadır. Bu cezalar seçenek yaptırımına çevrilebilecek ceza değildir. Bizim için de yeterli değildir. Arkadaşlarımız bir çalışma yaptı, önerge hazırlandı. Bu çocukların yani toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak suretiyle Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na 2911 sayılı Kanuna muhalefet ve örgüt adına propaganda yapmak suçlarını işlediği kabul edilen bu çocukların otomatik olarak aynı zamanda da örgüt üyesi gibi cezalandırılmasını önüne geçecek bir düzenleme vardır, şu anda hazırdır. Biz bunu komisyonda yapamadık, şu anda arkadaşlarımız bir önerge hazırladı. Bu iki suçtan dolayı bu çocukların otomatik olarak örgüt üyesi gibi cezalandırılması hukuk mantığına uymamaktadır. Sadece bu iki suçtan dolayı, sadece örgüt propagandası yapmak ve gösteri yürüyüşüne katılmaktan dolayı çocukların otomatik olarak örgüt üyesi olarak cezalandırılmasını doğru bulmuyoruz. Ve bu düzenlemede bunu getirmektedir."

-MHP'DEN İTİRAZ-

Hakkı Köylü'nün konuşmasına itiraz ederek söz isteyen MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın da, "Aynı mantıkla yaklaşırsak o zaman hırsızları tutuklamayalım gaspçı olur, sarkıntılık edenleri tutuklamayalım tecavüzcü olurlar. Böyle bir mantık hukukçu tarafından ifade edilemez" dedi.(ANKA)

(MG/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title