Haberler

AKP'de Şaşırtan Gensoru Firesi

AKP'li Özcan, Atalay Hakkındaki Gensoru Önergesinin Gündeme Alınmasına "Kabul" Oyu Kullanmış!

AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan, CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin oylamada "kabul" oyu kullandı.

Özcan, Hükümetin Demokratik Açılım sürecini sert sözlerle eleştirmiş ve açılım sürecine bir an önce son verilmesini istemişti.(ANKA)

ATALAY BUNLARI SÖYLEDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Habur'dan tüm girişlerin hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, ''(Çadır mahkeme) diyerek yargıyı rencide ediyorsunuz, hakaret ediyorsunuz'' dedi.

 TBMM Genel Kurulunda, hakkındaki gensoru önergesinin, gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler sırasında konuşan Atalay, kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Gelişler sırasında herhangi bir yasadışı işleme meydan verilmemesi için Türk ile görüştüğünü belirten Atalay, görüşmelerinin tek konusunun bu olduğunu ifade etti.

 Türk'ün, ''bizzat oraya gideceğim ve bunları önleyeceğim'' dediğini aktaran Atalay, ''Ama birçok şey önlenememiştir. Ben de ondan sonraki basın toplantısında 'Sürece büyük bir darbe vurulmuştur' demişimdir'' dedi.

 Atalay, ''gizli'' diye nitelenen görüşmesini basın toplantısıyla açıkladığını, İçişleri Bakanının her görüşmesini basına açıklama zorunluluğunun bulunmadığını, görüşmenin de yanlış olmadığını ifade ederek, CHP Genel Başkanı Baykal ile bakanlığı döneminde birkaç defa görüştüğünü ve hiçbirisinin basında yer almadığını kaydetti.

 Baykal'a çalışmalar hakkında bilgi sunduğunu, birkaç tasarı hakkında destek istediğini belirten Atalay, ''Bu yanlış değil, bu güzel bir şey, bu normal bir şey'' dedi.

 Türk ile görüşmesinin kınandığını belirten Atalay, ''Aslında görüşülmemesi iyi bir şey değil'' diye konuştu.

 Muhalefet parti liderlerinin Başbakan'a konuya ilişkin randevu vermediğini, onun için bu tür görüşmelerin onlara tuhaf geldiğini dile getiren Atalay, Türk ile görüşmesinde söylediği belirtilen cümleyi söylemediğini anlattı.

 Tarafların da aynı şeyi söylediğini kaydeden Atalay, ''Nedense ne ana muhalefet ne yavru muhalefet buna inanmıyor. Sadece bir kişiye inanıyor. O da şu anda cezaevinde olan birisi'' dedi.

 Muhalefet sıralarından tepkiler üzerine Atalay, ''Böyle bir Meclis, böyle bir muhalefet olur mu?'' diye sordu.

 Habur'dan girişlerle ilgili tüm işlemlerin hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini ifade eden Atalay, ''(Çadır mahkeme) diyerek yargıyı rencide ediyorsunuz, hakaret ediyorsunuz'' şeklinde konuştu.

  -''YALANLARLA GENSORU VERİYORSUNUZ''-

  Atalay, CHP sözcüsünün söylediklerinin ''yüzde 90'nın yalan olduğunu' belirterek, ''Yalanlarla, iftiralarla gensoru veriyorsunuz'' dedi.

 ''Bir de mektup yalanı var. Tutanakta böyle bir mektup yok. Yalan, böyle bir şey yok. Biz öyle teröristbaşı, illegal örgütlerle falan pazarlık yapmadık, yapmayız. Onu bu Meclis çatısı altında kimseye yakıştırmayız'' diyen Atalay, terörü sonlandırmanın yolunun, terör örgütünün silah bırakmasından geçtiğini kaydetti.

 Diğer ülkelerin tecrübelerinin de bunu gösterdiğini belirten Atalay, dağdan inişlerin özünde bu silah bırakmanın olduğunu dile getirdi. Atalay, ''Eğer eli  silahlı bazı kişiler silahlarını bırakıp ülkeye geliyorlarsa, bu terörle mücadelenin hedeflediği durumlardan biridir'' dedi.

 Ahmet Türk'ün Baykal ile görüştüklerine ilişkin çok şeyler bildiğini belirten Atalay, ''Rakılı-ciğerli yemeklerinde neler konuşmuşlar? Bunlar anlatılıyor'' dedi.

 Atalay, küçük hesap yapmadıklarını, büyük düşündüklerini kaydederek, ''Çözümsüzlüğün değil, çözümün peşindeyiz'' ifadesini kullandı.

 Terörün 40 bin kişinin hayatına mal olduğunu ifade eden Atalay, ''Gelin oturalım, bu sorunu çözelim, bunu görüşelim. Ama iki muhalefet partisi bunu konuşmuyor bile. Peki siyasi partiler ne için vardır? Ülkenin sorunlarını konuşmayacaksa, ülkenin sorunlarını çözmeyecekse, siyasi partinin ne anlamı vardır?'' diye sordu.

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Fatih Terim, Yunanistan takımı Panathinaikos'tan ayrıldı

Fatih Terim, Yunanistan takımı Panathinaikos'tan ayrıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title