Haberler

AKP'de Bayramlaşma

AKP Genel Merkezi'ndeki Bayramlaşma Ziyaretlerinde Türkiye'nin Gündemindeki Demokratik Açılım, Danıştay'ın Katsayı Kararı, Yargıda Dinleme İddiaları, Domuz Gribi Aşısı Konuşuldu.

AKP Genel Merkezi'ndeki bayramlaşma ziyaretlerinde Türkiye'nin gündemindeki demokratik açılım, Danıştay'ın katsayı kararı, yargıda dinleme iddiaları, domuz gribi aşısı konuşuldu.

AKP Genel Merkezi'ni ilk olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Bal, Türkiye'de ayrışmacı bir anlayışın yayılmaya başladığını belirterek, "Ayrılıkçı, bölücü, toplumu geren politikaların biran önce bu mübarek gün de vesile kılınarak sona ermesini, milli birliğimizin bütünlüğümüzün bağımsızlığımız için teminat olmasını temenni ediyoruz" dedi. Bal, şöyle devam etti:

"Ayrışmacı bir anlayışın Türkiye'ye yayılıyor olmasını MHP olarak çok ciddi bulmaktayız, çok büyük bir tehlike olarak görmekteyiz. Dolayısıyla ayrılıkçı, bölücü, toplumu geren politikaların biran önce bu mübarek gün de vesile kılınarak sona ermesini, milli birliğimizin bütünlüğümüzün bağımsızlığımız için teminat olmasını temenni ediyoruz."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz da, "Bugün güzellikleri ve dostluğu paylaşmak istiyoruz" dedi.

-DSP'NİN ZİYARETİ-

AKP'yi, MHP heyetinden sonra DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural başkanlığında bir heyet ziyaret ederek bayramlaştı. Bayramlaşma ve görüntü alınmasının ardından basın mensupları dışarı çıktı.

-CHP ZİYARETİNDE DOMUZ GRİBİ SOHBETİ-

AKP'yi daha sonra İstanbul Milletvekili Nur Serter başkanlığındaki CHP heyeti ziyaret etti. Serter, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın aşı uyarıları karşısında Başbakan Erdoğan'ın başka şeyler söylediğini hatırlatarak, arada kaldıklarını belirtti. Serter, AKP yöneticileri, aşı olduysa, kendilerinin de bunu düşünebileceklerini ifade etti. Salih Kapusuz, bu işin yetkililerinin önerilerini önemsediklerini belirterek, ancak risk gruplarının kategorilere ayrıldığını söyledi. Kapusuz ayrıca, ABD Başkanı Barrack Obama'nın da aşı olmadığını belirtti. Serter'in, Başbakan Erdoğan'ın aile bireylerinin de aşı olmadığını da söylemesi üzerine Kapusuz, "Bazı insanların tercihleri farklı olabiliyor. Asıl olan, bilim ve ehil insanların açıklamalarıdır. Biz bunları önemsiyoruz. Sayın Başbakanımız kendisine ait düşüncelerini her zaman ve her konuda çok açık ve net ortaya koyan ve bu konuda da sadece yanlış anlaşılmalara vesile olmasın diye görüşlerini gizleyen bir tip değildir." değerlendirmesinde bulundu.

-YARGIDA DİNLEME İDDİALARI-

Kapusuz, gelen heyetleri beklerken gazetecilerle yaptığı sohbette de yargıdaki dinleme iddialarıyla ilgili şöyle dedi:

"Parlamento tarafından o kurumun yargı denetiminden geçtikten sonra dinleme imkanı var ama Türkiye'de yanlış olan şey gayri resmi, yasal olmayan dinlemedir. Yasal bir kurum, kesinlikle gayri yasal bir yolu takip etmez. Yani Türkiye İletişim Başkanlığının (TİB) yasal olmayan bir dinleme yapması asla mümkün değildir ama bugünün teknolojik imkanı maalesef ama maalesef fertler olarak, bazı şirketler olarak illegal yollara, bu ulaşılan cihazlar marifetiyle dinlemesi mümkün olabilir. Yasal yollarla dinlemeyle illegal yollarla dinlemeyi ayırmamız lazım."

Bir gazetecinin Danıştay'ın katsayı kararıyla ilgili sorusuna ise, Kapusuz, "Tartışılacak bir konu. Bir önceki yargı kararıyla bugünkü karar arasında çok ciddi fark var" yanıtını verdi.

-BBP ZİYARETİ-

AKP'yi, daha sonra BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç başkanlığı'nda bir ziyaret etti. Kapusuz, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nu her zaman her yerde hayırla yad ettiklerini ifade etti.

-DP ZİYARETİ-

DP Genel Başkan Yardımcıları Ufuk Söylemez ve Cem Karakeçili'den oluşan heyet AKP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek bayramlaştı. DP'li Söylemez, AKP kongresinin hayırlı olmasını dileyerek, kendilerinin de Anavatan Partisi ile bütünleşme sürecini tamamladıklarını söyledi. Kapusuz da yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, siyasi partilerin bayram nedeniyle bir arada olmasından duyduğu sevinci ifade etti.

-SHP'NİN ZİYARETİ-

DP heyetinin ardından AKP'yi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz başkanlığındaki SHP heyeti ziyaret etti. Yılmaz, AKP'nin, "demokratik açılım" konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kapusuz ise, "Demokratik açılımın iki hedefi vardır. Bunlardan bir tanesi terörizmi, teröristi minimize etmek, ortadan kaldırmak, ikincisi de demokratik bir ülke, temel hak ve özgürlüklerin standardı çağdaş standarda gelmiş bir ülke hedefini yakalamaktır" dedi.

-SAADET PARTİSİ ZİYARETİ-

SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç başkanlığında Saadet Partisi heyetinin ziyareti sırasında da domuz gribi ve "kürt açılımı" konusu konuşuldu. Malkoç, "kürt açılımı" konusunda partisinin hazırladığı "Gönüllü Birliktelik" adındaki çalışmanın kitapçığını Kapusuz'a verdi.

Kapusuz da kitapçığı daha önce okuduğunu söyleyerek, "Biz ülke yararına kim ne düşünüyorsa, onları alıp incelemek, değerlendirmek, çözmek için gayret eden AK Parti'ye yakışan davranış olduğu için değerlendiririz" dedi.

Kapusuz, domuz gribi konusunda da, Türkiye'nin pek çok devletin önünde olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, görüşünü ifade etmesinden dolayı, bazı değerlendirmeler yapıldığını kaydeden Kapusuz, "Bir mecburiyet söz konusu değil" dedi. (ANKA)

(NR/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 31 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında?
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title