Haberler

Akm'den Türk-İş'e "Tekel İşçilerine" Destek Yürüyüşü...

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi Önünde Toplanan Yüzlerce Kişi, Türk-iş 1'inci Bölge Temsilciliği'ne Yürüyerek 2 Gündür Burayı İşgal Eden Tekel İşçilerine Destek Verdi.

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan yüzlerce kişi, Türk-İş 1'inci Bölge Temsilciliği'ne yürüyerek 2 gündür burayı işgal eden TEKEL işçilerine destek verdi.

Çeşitli gruplardan oluşan kalabalık, genel grev kararından desteklerini çeken Türk -İş, KESK, Kamu -Sen ve DİSK'i protesto etti.

Türk -İş, DİSK, KESK, Kamu -Sen'in 26 Mayıs'ta yapılması planlanan 'genel grev' için aldığı karardan geri dönmesi Taksim'de biraraya gelen gruplar tarafından protesto edildi.

AKM ÖNÜNDEN YÜRÜYÜŞE GEÇTİLER

Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan TKP, Türk -İŞ Şubeler Platformu üyesi sendikalar, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP ), Sosyalist Parti, Belediye -İş, Türkiye Deri -İş, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformuna (BDSP ) üye gruplar hükümet ve sendikalar aleyhine sloganlar attı.

ALKIŞ VE DÜDÜKLERLE PROTESTO ETTİLER

Kalabalık, "Zam zulüm işkence işte AKP ", "Suskun Türk -İş İstemiyoruz ", "İhanetin hesabı sorulacak ", Kumlu İstifa ", TEKEL'İn ateşi AKP'yi yakacak "sloganları attı.

Slogan atarak beşli ve altılı kortejler halinde yürüyüşe geçen gruplar, zaman alkış ve düdüklerle konfederasyonları protesto etti. Atatürk Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüş polis ekipleri eşliğinde İnönü Caddesi boyunca devam etti. Bu arada trafiğe kapalı olan yol nedeniyle İnönü caddesine girmek isteyen araçlar zor anlar yaşadı. Gümüşsuyundaki Türk -İş Temsilciliği önünde son bulan yürüyüşün ardından yüzlerce kişi slogan atmaya başladı.

" KUMLU 27 MAYIS'TA İSTİFA ETMEK ZORUNDADIR "

Türk -İŞ bölge temsilciliği önünde toplanan kalabalık adına önce Tek -Gıda İş sendikası Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu konuşm ayaptı. Durdu, Türk -İş, DİSK, KESK ve Kamu -Sen'i eleştirerek, "Dört konfederasyon 26 Mayıs eyleminin içini boşaltmıştır ve bunu 1 saatlik eyleme dönüştürmüştür. Asla sessiz duramazdık. Pazartesi günü de Türk -İş'i işgal ettik "dedi. "Söz bitti sıra eylemde "diyen Durdu, "Kumlu 27 Mayıs'ta istifa etmek zorundadır. Bu görevi bırakmak zorundadır.Bugünden itibaren Kumlu ve yönetimi istifa edene kadar bu mücadeleyi Tekel işçisi sürdürecektir. Mustafa Kumlu bu koltuğu bırakacaktı" diye konuştu.

" KAVGA BİTMEDİ DAHA YENİ BAŞLIYOR "

Daha sonra Tekel işçisi Metin Aslan bir konuşma yaptı. Aslan, "Konfederasyonlar kaçıyorlar. Kararları sulandırıyorlar. Grupları 26 Mayıs'ta bile ortak bir kararla örgütleyemediler "dedi.

Aslan 1-2-3 Haziran'da Ankara'daki Türk -İş Genel Merkezi önünde olacaklarını da belirtti. Türk -İş Şubeler Platformu adına basın açıklamasını ise, Tez -Koop İş Şube Başkanı Rabia Özkaraca yaptı. Özkaraca, "Dört konfederasyonun aldığı karardan vazgeçmesi işçilere ihanettir. Bir saatlik iş bırakma eylemini doğru bulmuyoruz. AKP'nin yanında yer alanları kınıyoruz. DİSK, KESK, Kamu -Sen, işçilerin yanındayız dedi ama bugün gördük ki, bu alınan kararlar aldatmacadan ibarettir. Biz sendikalıu işçiler olarak senikalarımıza sahip çıkacağız. Başbakan teğet geçti dedi; Başbakan madencilerin ölmesine kader dedi. Bunun sorumlusu sendika başkanlarıdır. "dedi. Özkaraca, DİSK, KESK Başkanları ve başta kendi başkanımız Kumlu olmak üzere istifa etmelidir. Sendika başkanları AKP'nin hesabını soramadılar; ihanet ettiler ve sınıfta kaldılar. Bundan sonra mücadelemizi birlikte büyüyeteceğiz. Kavga bitmedi daha yeni başlıyor" diye konuştu. TEKEL işçilerine destek için 2 gündür devam eden eylemin sona erdiğinin açıklanmasının ardından gruplar olaysız şekilde dağıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title