Haberler

Akıncı ve Anastasiadis Liderler Toplantısında Buluştu

Ali RUHLUEL//LEFKOŞA/DHA - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 2015 yılının son liderler toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Ali RUHLUEL//LEFKOŞA/DHA - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 2015 yılının son liderler toplantısını bugün gerçekleştirdi. Akıncı ile Anastasiadis, 7, 14 ve 29 Ocak tarihlerinde yeniden bir araya gelme kararı aldı.

LİDERLER KYIP ŞAHISLAR KOMİTESİ LABORATUARINI ZİYARET ETTİ.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis görüşme öncesi Ara bölgede kurulan Kayıp Şahıslar Komitesi laboratuvarını ziyaret etti. Daha sora ise 2015 son görüşmesini gerçekleştirdiler.

"GENEL DEĞERLENDİRMEDE BULUNAN LİDERLER, SONRAKİ GÖRÜŞMELERE YÖNELİK YOL GÖSTERİCİ BİR HAZIRLIK YAPTI"

Liderler bugünkü toplantıda müzakerelerin başlayışından bu yana gerçekleştirilen çalışmayla ilgili bir genel değerlendirmede bulundu ve 2016 yılında gerçekleştirilecek olan müzakerelere yönelik yol gösterici bir hazırlık yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme sonrasında BM tarafından Akıncı ve Anastasiadis'in görüşmeye ilişkin açıklaması yayımlandı. Açıklamaya göre, Liderler, bugün, 15 Mayıs'ta başlayan müzakerelerle ilgili genel bir değerlendirme yaptı ve bugüne kadar elde edilen ilerlemeyle ilgili memnuniyetlerini ifade etti. Önlerinde duran, yapılması gereken işin zor olduğunun bilincinde olduklarını kaydeden Liderler, olumlu ilerlemeyi 7, 14 ve 29 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmesini planladıkları görüşmelerde sürdürme kararlılıklarını da vurguladı. Liderlerin çözülmemiş tüm konularla ilgili yapıcı bir değerlendirme yaptığı ve önlerindeki müzakerelere yönelik yol gösterici bir hazırlık yaptıklarını da ifade edilen BM açıklamasında "Liderler Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözümün bölgenin geriye kalanı için de örnek teşkil edeceğini göz önünde bulundurarak, 2016'nın Kıbrıs'a ve ötesine barış, güvenlik ve refah getirmesini umuyor" denildi.

TEŞEKKÜR VE KUTLAMA

Açıklamada, Liderlerin tüm çalışma grubu, teknik komite ve en erken zamanda barışa ulaşılması yönündeki ortak amaçları doğrultusunda çalışan partilere teşekkür ettikleri ve tüm halkın yeni yılını kutladıkları da yer aldı.

KAYIP ŞAHISLAR KOMİTESİ LİDERLER'İN ZİYARETİ SONRASINDA AÇIKLAMA YAPTI…

Kayıp Şahıslar Komitesi, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in ziyareti sonrasında açıklama yaptı.

Açıklamada, Liderlerin Kayıp Şahıslar Komitesi laboratuvarını ziyaret ederek komitenin 3 üyesi ile Komite'nin Kıbrıslı Türk ve Rum bilim adamlarıyla bir araya geldikleri; kaydedilen ilerleme, karşılaşılan zorluklarla ilgili bilgilendirildikleri ifade edildi. Liderlerin, ziyaretleri sırasında, "tüm Kıbrıslılar'a muhtemel gömü yerleriyle ilgili bilgileri varsa bunu Kayıp Şahıslar Komitesi ile paylaşmaları çağrısının yapıldığı" bir kayıt yapıldığı ve bu çağrının ada çapında tv spotu olarak gösterileceği de kaydedildi.

Açıklamada, Kayıp Şahıslar Komitesi'nin, çalışmalarında yönelik desteklerinden dolayı Liderler'e duyduğu minnettarlık da ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nikos Anastasiadis Mustafa Akıncı Kıbrıs Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title