Haberler

Akıllı Bisikletler Kullanıma Hazır

Güncelleme:

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi 15 ayrı noktada 120 adet akıllı bisikletle hizmete hazır

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kapsamında İzmit'te 15 noktada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan akıllı bisiklet istasyonuna bisikletler yerleştirildi. 120 yeni bisikletin yerleştirildiği 15 istasyondan bisikletler kiralanabilecek.

ÜYE KARTLARIYLA KİRALANACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Fuarı içersindeki Ulaşım Daire Başkanlığı Seyahat Kartları Birimi'nden 18 Ağustos Pazartesi itibariyle 5 TL ücret karşılığında temin edilecek üye kartlarıyla bisiklet istasyonlarından akıllı bisikletler kiralanabilecek. Üye kartları için nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurulacak ve sözleşme imzalanacak. Üye kartına 5 TL ve katları oranında yükleme yapılırken, tek seferde 3 adet bisiklet kiralanabiliyor.

İLK YARIM SAATİ ÜCRETSİZ

İlk yarım saati ücretsiz olan akıllı bisikletlerin saati 1 TL olarak ücretlendiriliyor. Entegrasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra akıllı bisikletler, kredi kartı ve Kent Kart ile de kiralanabilecek. GPRS sistemi ve kameralarla takip edilen akıllı bisikletler 18 yaşın altındakilere kiralanmıyor. 18 yaşın altındakilerin üye kartı edinemediği sistemde, üye kartları kullanıcıya bisikletin sorumluluğunun yüklendiği sözleşme ile kiralanıyor.

15 İSTASYONDA 120 BİSİKLET

İzmit'te kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkanlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi(KOBİS), Yahya Kaptan'dan başlayan ve Plajyolu'na kadar devam eden 15 adet istasyondaki 120 akıllı bisikletten oluşuyor. Sekapark'ta Palmiye Cafe, Uçurtma Tepesi ve 2. Etap, Plajyolu'nda, İzmit Marina'da, Mimar Sinan Köprüsü altında, Kocaeli Fuarı'nda, Tren Garı'nda, İzmit Belediyesi önünde, Anıtpark'ta, Doğu Kışla Parkı'ndan, Kandıra Sapağı'nda, Yahya Kaptan Kınalı Asker Parkı yanında, Yahya Kaptan D-100 ve Arasta Park yanındaki bisiklet eğitim alanı olmak üzere 15 ayrı noktada akıllı bisiklet istasyonu bulunuyor.​

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title