Haberler

Akil İnsanlar Şırnak'ta Davul Zurnayla Karşılandı

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Heyeti Şırnak'ta davul ve zurnayla karşılandı.

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Heyeti Şırnak'ta davul ve zurnayla karşılandı.

Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda havai fişek, davul ve zurna ile karşılanan heyettekiler, vatandaşlara eşlik ederek halay çekti. Halayın ardından vatandaşların sorunlarını dinleyen heyet, görüş alışverişinde bulundu. Heyette bulunan avukat Kezban Hatemi, "Allah Kura'n-ı Kerim'de buyuruyor ki yeryüzünün herhangi bir yerinde bir zulüm olursa ve sen o zulme karşı kayıtsız kalırsan o belde Allah'ın emanından çıkar. Hiçbir beldemizin Allah'ın emanından çıkmaması amacıyla barış için, huzur için sükut için gelecek nesillerimizin huzuru için biz barış diyoruz. Barışın dikenli yollarında zor yollarında sizlerle birlikte yürümeye geldik" dedi.

Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, halayın yanına halayın yanına horonu da ekleyerek barış mesajı verdiklerini söyledi. Ensaroğlu, "Eşit adil bir yurttaşlık temelinde huzur içerisinde yaşama azminizi irademizi veren güçlü bir mesaj oldu. Bizim öyle ayrılmak bölünmek parçalanmak derdinde olmadığımızı, tam tersine Türkiye'de herkesin eşit bir yurttaşlık haklarına sahip olarak onur içerisinde yaşamasını sadece talep ettiğimize ilişkin sesimiz Türkiye'nin genelinde de güçlü bir biçimde duyurulur. Bizimde vazifemizde sadece sizin sesinizi dediğim gibi Türkiye'nin diğer bölgelerine taşımak olacak" diye konuştu.

Heyetin Şırnak'a gelişi nedeniyle kurban kesilmek istendi. Heyette bulunan Kezban Hatemi, artık kanın dökülmesini istemediğinden kurban kesimi yapılmadı.

Daha sonra Şehri Nuh Otel'e geçen Akil İnsanlar Heyeti toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Ensaroğlu, "Bir süredir bu soruna köklü bir çözüm için çeşitli cephelerde çeşitli açılarda çalışmalar sunuyoruz. Bu sorunla ilgili olarak hem zaman zaman çeşitli suçlamalara maruz kalmış, zaman zaman iki ateş arasında kalmış, çeşitli baskılar görmüş, çeşitli suçlamalarla karşılaşmış. Bu sorunu çözerken tabi şunu göz ardı etmiyoruz. Ben hiçbir insanın bir şiddet çatışma ortamı yaşanırken can isteyerek gönüllü bir biçimde korucu olmaya heves edeceğini düşünmüyorum şahsen. Geçmişte yaşanan şartlar, gelişmeler insanları buna büyük ölçüde zorladı" şeklinde konuştu.

Şırnak Uludere ilçesine bağlı Şenoba köyü korucu başı Hazım Babat ise, "Biz 30 yıla aşkındır güneydoğuda bu mücadelenin içindeyiz. Çok zarar gördük. Ben inanmıyorum ki Türkiye'de kimse benim kadar şehit vermedi. Benim kendi ailemde 25 tane şehit verdik bu yolda ama bu barış bu süreç hepimizi sevindirdi. Sayın başbakanımız ve bu barışa destek verenlere bizde her zaman destek vereceğiz. Bu bölgeye geldiğiniz için teşekkür ederiz size her zaman sizinleyiz. Ben Uludere'deyim sıfır hattayım Uludere adına hepinize teşekkür ederim. Bu süreci candan gönülden destekliyorum. Biz kurucu olduk kurucular bin 500 şehit verdik. Bine yakın yaralı ondan sonra köyleri terk ettik. Van Hakkari Şırnak Siirt bu üçgende üç binden fazla köy mezra vardı. Bu olaylar olmadan önce herkes kendi köyünde idi kuruculuk sistemi de yoktu. Kimsede silahın kara kaşlarına aşık değildi. Şimdide öyle yine bir barış olsa yine biz silahın kara gözlerine aşık değiliz" ifadelerini kullandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Ensaroğlu Kezban Hatemi Türkiye Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
title