Haberler

Akdeniz Fen İşleri Müdürlüğü'nün Faaliyet Raporu Açıklandı

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün Haziran ayı faaliyet raporu açıklandı.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün Haziran ayı faaliyet raporu açıklandı. Rapora göre Müdürlük, bir ay içinde ilçenin değişik noktalarına 21 ton asfalt döktü. Ayrıca, bugüne kadar yıktığı virane bina sayısı da 150'ye ulaştı.

Bir aylık verilerin, 'asfalt kaplama, kaldırım-bordür, çevre, yol ve saha düzenlemesi, inşaat ve kanal çalışmaları' başlıkları altında açıklandığı Fen İşleri Müdürlüğü Haziran Ayı Raporu'na göre, 1 aylık dönemde 21 bin ton asfalt döküldü. Öte yandan, görüntü ve çevre kirliliği yaratarak kent estetiğini bozan, sosyal açıdan risk yaratan, can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk yapıların yıkımını da sürdüren Fen İşleri ekiplerinin, bina sahiplerinin başvurusu veya vatandaşların şikayeti sonucu, bu güne dek yıktığı virane bina sayısı 150'ye ulaştı.

Fen İşleri Müdürlüğü raporunda, Çay Mahallesi, İhsaniye Mahallesi Havuzlar Caddesi, Üç Ocak Mahallesi, Üç Ocak İlköğretim Okulu, Çankaya Mahallesi Öğretmen Evi, Karacailyas ve

Gündoğdu mahalleleri ile Karaduvar Karakol binasında kaldırım tamiri, fayans, seramik çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Raporda, Karaduvar Mahallesi 6510, 6512 sokaklar, Mithatpaşa, Gündoğdu, Barış, Güneş, Hal mahalleri 6061 sokak, Özgürlük, Çay, Tevfik Sırrı Gür Lisesi, Bekirde Yolu, Şevket Sümer Mahallesi, 59124 sokak, Dikilitaş, Turgutreis Mahallesi 4111 sokak, Mesudiye Mahallesi 5123 sokak, Çilek Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Müfide İlhan Mahallesi, İhsaniye Mahallesi, Kiremithane Mahallesi, Adanalıoğlu Mahallesi, Üç Ocak Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, Mahmudiye Mahallesi, Mithatpaşa Mahallesi, Bahçe Mahallesi, Nusratiye Mahallesi, Çiftçiler Caddesi üzerinde çevre düzenlemesi yapıldığı açıklandı.

Yol ve saha düzenleme çalışmalarında ise Karaduvar Mahallesi 6510, 6512, 6514 sokaklar, Tırmıl Sanayi, Çay Mahallesi, Kazanlı 891, 895, 210 sokaklar, Nacarlı İlköğretim Okulu, Bağlarbaşı Mahallesi 702 sokak, Adanalıoğlu, Zümrüt, Şirin, Mandalin sokaklar, Güneş Mahallesi 5842 sokak, Nusratiye Mahalesi, Bağcılar Bahçeli Dereboyu sokak, Huzurkent Adnan Menderes Mahallesi Homurlu'da çalışmalar yapıldı.

Fen İşleri Müdürlüğ ayıca Öğretmen Evi, Çilek muhtarlık binası ve taziye evi, Güneş Mahallesi 5839 sokak, Kiremethane Mahallesi Göç-Der binası, merkez binada da inşaat çalışmalarında bulundu.

Bir aylık sürede kanal çalışmaları da yapan Müdürlük, Adanalıoğlu, Çilek Mahallesi, Çay Mahallesi 6442 sokakta çalışma yaptı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, tüm hizmet birimlerini Mersin'in çağdaş ve sağlıklı kente yaşamının gerektirdiği standartlara kavuşabilmesi için çalıştığını ifade etti. Geçmişte temel hizmetlerden yoksun kalan mahallelere önem verdiklerini vurgulayan Türk, "Hizmet ve projeleri programlarken halkın taleplerini özellikle dikkate alıyoruz. Çünkü yurttaşların taleplerini ve gereksinimlerini karşılamayan her türlü hizmet veya proje, boşa harcanmış kaynak, emek ve zamandır. Bu nedenle belediyemiz yetkilileri mahallelerde sürekli inceleme ve halkımızla diyalog içindedirler. Biz de çalışma programımızı belirlerken bu tespit ve taleplere göre hareket ediyoruz. Mahallelerimizin geçmişten gelen pek çok sorunu var. Bunları önem ve acili yet durumuna göre sıralıyor, programımızdan olağanüstü durumlar dışında sapmamaya özen gösteriyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, gerçekten yoğun bir emek ve mesai harcıyor.

Yurttaşlarımız yetki ve sorumluluğumuzdaki her konuda talep ve şikayetlerini bizlere iletebilirler" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gündoğdu İhsaniye Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title