Haberler

Akdeniz'de Fetih Gecesi Coşkusu

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Antalya, Afyonkarahisar ve Isparta'da düzenlenen 'Mekke'nin Fethi Gecesi' kutlamalarına binlerce kişi katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Antalya, Afyonkarahisar ve Isparta'da düzenlenen 'Mekke'nin Fethi Gecesi' kutlamalarına binlerce kişi katıldı. Kuran-ı Kerim dinletisinin yapıldığı gecede 3 kişi çekilişle umreye ziyareti kazandı.

Antalya'da düzenlenen Fetih Gecesi kutlamaları Dilek Sabancı Spor Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 7 Bin kişinin katıldığı gecenin açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şube Başkanı Ahmet Pişirici yaptı. Kürsüye çıkan İlahiyatçı Mevlüt Özcan konuşmasında insan inancına vurgu yaparak, "Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız derdeki, 'Bir milletin asıl gücü topu, tüfeği, tankı değildir. Bir milletin asıl gücü imanıdır, dinidir'. Sizlerde hocamızın belirttiği güçlü bir imana sahip olun, inancınızdan şaşmayın inşallah" dedi. Mekke'nin Fethi'ni anlatan sinevizyon gösterisinin ardından çocuk hafız Muhammed Mehdi Perhizkar, İranlı Kasımi ve Türk Hafız Mehmet Yıldız Kuran ziyafeti verdi. Gece boyunca konuklara verilen numaraların ardından, yapılan çekilişle 3 kişi umre ziyareti kazandı.

AfyonKARAHİSAR'DA FETİH KUTLAMASI

Afyonkarahisar'da düzenlenen Fetih gecesi Anadolu Gençlik Derneği Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde kutlandı. Ali Yasir Çalık'ın Kuran ziyafetiyle başlayan gecede Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Türkaslan konuşma yaptı. Yılbaşı gecesinde Mekke'nin fethinin kutlanmasının önemine dikkat çeken Türkaslan "Eğer biz bugünü kutlamasaydık, bu insanlar nerede olacaklardı? Bir insanın yılbaşından arınmış şekilde bizim programımıza katılması bizi onurlandırıyor. Onları zerre kadar günahtan arındırıyorsak bizlere ne mutlu. Neden yılbaşını kutlamıyoruz? Müslümanların cuma namazı var, bayram namazlarında hep beraber toparlanıyoruz. Bayramlarımızda hep beraber bir araya geliyoruz. Müslüman olmayan topluluklar bizim bu bayramlarımıza katılıyorlar mı? Hayır. Biz neden onların etkinliklerini kutlayalım, onların yolundan gidelim de çocuklarımı ve gelecek nesillerimizi bu tehlike ile başbaşa bırakalım" şeklinde konuştu. Gece ilahilerin okunması ve duaların edilmesiyle son buldu.

KAVAKLI CAMİ DOLDU TAŞTI

Isparta'da düzenlenen Fetih Gecesi kent merkezindeki Kavaklı Cami'nde kutlandı. İlahiyatçı Mustafa Uz'un konuşmalarının ardından, Türkiye Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Erarabacı, Türkiye ikincisi Enes Tıraşçı ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdullah Altun tarafından Kuran okundu. Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, camideki ve dışarıdaki kalabalığa dikkat çekerek, "Yapmacık yılbaşıları değil, böyle gerçekleri kutlamak gerekiyor. Mekke'nin fethi İslamın yeryüzünde hakim olması bakınmadan önemli. Bu tür programlarda milletin inancı ve kültürü hesap edilmeli. Halkın tercihleri yerine getirmeli" dedi.

AA,MA,ME (SU/RT) - Antalya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title