Haberler

Akdeniz Belediyesi, Parkları Yeniliyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Barış Parkı’nı baştan başa yenileyip halkın hizmetine sunmak için çalışmalara başladı.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Barış Parkı'nı baştan başa yenileyip halkın hizmetine sunmak için çalışmalara başladı. Parkın içinde ücretsiz internet için istasyon da kuruldu.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan ilçe sınırları içerisindeki park ve yeşil alanların sayısını arttırırken, diğer yandan kullanım miadını dolduran parkların yenileme çalışmalarına da aralıksız devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yoğurt Pazarı ve İnci Park'ın ardından, Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan Barış Parkı'nda da yenileme çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında Barış Parkı'nın zarar gören çevre duvarı yıkılırken, içine yeni yürüme yolları eklendi. Ağaç varlığı da arttırılacak ve yeni baştan çimlenecek olan parkın, elektrik ve su tesisatları, kamelyalar, oturma ve oyun grupları, çöp kovaları ve toprağı da yenilenecek. Parkta, ücretsiz kablosuz internet kullanımı için bir adet wifi istasyonu da kuruldu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Akdeniz genelinde bulunan bütün park ve yeşil alanların bakım-onarım çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Akdeniz sınırları içinde 170'e yakın park olduğunu da kaydeden Cebe, tüm parklarda düzenli olarak yenileme, bakım ve temizlik çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Cebe, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, kullanım miadını tamamlayan parklarımızda revizyon ve bakım çalışmalarını aralıksız yapıyor. Kentimizin nefes alan, Akdeniz sakinlerinin de dinlenip güzel saatler geçirebildiği, çocuklarımızın oyunlar oynayabildiği park ve yeşil alanlarımızı korumaya yönelik hassasiyetimiz sürecektir. Halkımızdan isteğimiz, park ve yeşil alanlara sahip çıkıp korumalarıdır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title