Haberler

Akdeniz Belediyesi'nden İnsan Hakları Eğitimi

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Kaos-GL ile işbirliğinde kadınlara 'homofobi, transfobi ve ayrımcılık' temalarının işlendiği "Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel (LGBT) Hakları Eğitimi" verdi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Kaos-GL ile işbirliğinde kadınlara 'homofobi, transfobi ve ayrımcılık' temalarının işlendiği "Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel (LGBT) Hakları Eğitimi" verdi.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi, kenar mahallelerde yaşayan kadınlara yönelik olarak düzenlenen 'güvenli annelik, beslenme, cinsellik ve iletişim' başlıklı eğitimin ardından bu kez de "LGBT Hakları Eğitimi" verdi. Akdeniz Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitime, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, Dr. Didem Gediz Gelegen, Psikolojik Danışman Yasemin Şafak, Kaos-GL Derneği temsilcileri, sosyal çalışma uzmanları, öğretmenler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Eğitim çalışmasında katılımcılara Psikolojik Danışman Yasemin Şafak'ın PDR öğretmenleri için hazırladığı ve öğretmenlerin okullarda homofobik ayrımcılığa karşı nasıl yaklaşım geliştirebileceklerinin anlatıldığı 'LGBT Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı? Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) Öğrenciler ve Aileleri ile Çalışan Öğretmenler İçin Eğitim' başlıklı broşür dağıtıldı. Ayrıca Kaos-GL tarafından yazılan 'Sık Sorulan Sorular' kitapçığının verildiği çalışmada, "Okulda LGBT Öğrenciler ve Aile ile Çalışma" başlıklı atölye çalışması da yürütülürken, "LGBT Bireylerin Okul ve İş Yaşamında Deneyimler" ile "Eşcinselliğe Dair Sık Sorulan Sorular Atölyesi" ise Kaos-GL Derneği'nden gelen katılımcıların katkısıyla gerçekleştirildi.

Eğitim çalışmasının başında kısa bir sunum yapan Psikolojik Danışman Yasemin Şafak, cinsiyetçi, ayırımcı ve dışlayıcı ideolojilerin, günlük yaşamın yanı sıra üniversite eğitiminde bile kendini gösterdiğine dikkati çekti. Bu durumun farklılaşmayı yarattığını öne süren Şafka, "Ülkede yaşayan birçok insan ile Kaos-GL arasında çok mesafeli bir ilişki var. Her zaman karşımıza çıkma olasılığı olan ama karşılaştığımızda ne yapacağımızı bilemediğimiz durumlardan birisi. Önyargılar, kişinin değer yargıları, toplumun aşıladığı birtakım farklı düşünceler, yanlış düşünce ve yanlış tanımlamalar yüzünden bazen aşırı tepkiler gösterebiliyoruz" dedi.

Kaos-GL çatısı altında yapmış oldukları çalışmaların temel amacının, kimi önyargılar konusunda kafalarda bir soru işareti yaratmak olduğunu ifade eden Şafak, "Tabi bu sorular etrafında da 'hak nedir, insan hakkı nedir, ayrımcılık nedir, ayrımcılık sadece yasalarda mı vardır ya da belli yerlerde mi vardır, yoksa ayırımcılık yaşadığımız her alana mı yayılmış, hepimiz bu ayrımcılığın farkına varmadan mı yaşıyoruz?' gibi soruları ve konuları tartışmak ve bazı şeyleri açığa çıkarmaktır" diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi'nin Türkiye Aile Planlaması Vakfı ve NAR-DER işbirliği çerçevesindeki kadınlara yönelik eğitimleri 13 hafta sürecek. Bu kapsamdaki Sınav Performansı Geliştirme Eğitimi ise 28 Şubat Perşembe gününe dek devam edecek. Tüm bu eğitim programı sonunda katılımcılara birer sertifika verilecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Makbule Kaplan Danışman Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title