Haberler

Akdeniz Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yeniliyor

Mersin’in merkez Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü aracılığı ile ilçe genelinde çöp konteynerlerini yeniliyor.

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü aracılığı ile ilçe genelinde çöp konteynerlerini yeniliyor.

Çevre temizliği ve halk sağlığına önem veren Akdeniz Belediyesi, belirlenen program dahilinde ve mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda, toplam bin konteynerı yenileriyle değiştirerek, eksik olan bölgelere de yeni konteynerler yerleştirecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla satın alınan bin adet konteyner, kentin 57 mahallesinde belirlenen noktalara yerleştirilmeye başlandı. Yenileme öncesinde mahalle muhtarlarıyla da görüşen belediye yetkilileri, muhtarların taleplerini de dikkate aldı. Konteynerlerin yenilenmesi esnasında alınan eski konteynerler, Akdeniz Belediyesi teknik hizmet birimlerinde bakım-onarıma alınıyor. Tekerlekleri yenilenen, sızıntıları giderilerek temizlenen ve ilaçlanan eski konteynerler, ilerleyen zamanlarda ihtiyaca göre yeniden değerlendirilebilecek hale getirilecek.

Değişen hayat standartlarının ve kentlere doğru göçün atık hacmini olağanüstü biçimde arttırdığını ve atık yönetimini zorlaştırdığını ifade eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, özellikle katı atıkların meydana getirdiği risklerin çoğaldığını vurguladı. Bu risk nedeniyle atıkların bertaraf edilmesinde doğaya, çevreye ve ekonomiye en az zarar verecek yöntemin uygulanması gerektiğine işaret eden Eş Başkan Mutlu, "Atık yönetiminde genel politikaların yanı sıra yerelde de gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Akdeniz Belediyesi olarak atıkların önlenmesi ve azaltılmasının yanı sıra geri dönüşüm ve kazanım uygulamalarına da önem veriyoruz. Olanaklarımız ölçüsünde geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını ayrıştırarak ekonomiye kazandırıyoruz. Ancak bu sürecin verimli bir biçimde işlemesi için halkımızın destek ve katkısına da ihtiyaç duyuyoruz. Bu hedef doğrultusunda doğaya ve çevreye saygılı, ekolojiye ve halk sağlığına önem veren bir belediyecilik anlayışı sergiliyoruz. Geçtiğimiz yıldan itibaren çöp konteynerlerimizi yer altına taşımaya başladık. Böylece bu pilot bölgelerde görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçtik, aynı zamanda daha sağlıklı çevre için bir adım daha attık. Zemin seviyesinde kalan konteynerlerimizi da periyodik olarak temizleyip ilaçlıyoruz. Eskiyen, kullanım ömrünü tamamlamış ya da bakım,onarıma ihtiyacı olan konteynerleri de yenileriyle değiştiriyoruz. Çevreye duyarlı ve halkımızın sağlığını ilk sıraya koyan çalışmalarımız devam edecek" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title