Haberler

Akar'dan Işid Saldırıları ile İlgili Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Muhammed Akar, IŞİD’in Kobani’ye yönelik araların da sivil ve çocukların da bulunduğu 206 kişinin hayatını kaybettiği saldırılara sert tepki gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Muhammed Akar, IŞİD'in Kobani'ye yönelik araların da sivil ve çocukların da bulunduğu 206 kişinin hayatını kaybettiği saldırılara sert tepki gösterdi.

IŞİD'in son yüzyılın en vahşi uygulamalarını gerçekleştiren bir yapı olduğunu ifade eden Akar, bu yapının masum insanları tehdit ettiğini ve onlara saldırdığını söyledi. Akar, "Tehdit ve saldırılar daha çok insanlığın varlığına ve kazanımlarına yönelmiş, son günlerde bu vahşi saldırılar daha çok savunmasız sivil insanlara ve onların inanç ile kültürel yapılarına dönük olmuştur. Masum insanlara yapılan bu saldırıların aslında bir toplumu tümden ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bunlar insanlığa karşı en ağır suçlardan birini oluşturan soykırım suçunu oluşturmaktadır. Farklı etnik ve inançlara yönelik vahşi katliamlar gerçekleştiren IŞİD nasıl göründüğünü ve tanımladığını açıkça ifade etmektedir" dedi.

Akar, IŞİD'in gerçekleştirdiği bu vahşet ve katliamlarda kendilerini en çok derinden üzen olayın bu saldırıları gerçekleştirirken İslami değerleri ön plana çıkarılması olduğunu vurgulayarak, "Bu durum kabul edilemezdir. Bizim dinimiz de esas olan ırkı, dini, dili ne olursa olsun tüm insanların barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasıdır. İslam dininde katliama ve vahşete yer yoktur. Herkesi tüm insanlık için büyük bir tehdit oluşturan bu yapıya karşı kesin tutum almaya çağırıyoruz. Uluslararası toplumun, insanlığa karşı işlenen bu ağır suçlara, oluşan yapıya karşı geciken ve yetersiz müdahalelerini daha somut ve daha etkili olarak ortaya koymasını bekliyoruz. Toplumun tüm kesimleri olmak üzere herkesi bu saldırılara karşı duyarlı olmaya ve bu vahşete karşı tepkilerini demokratik bir şekilde ortaya koymaya çağırıyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Ak Parti Kobani Işid Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title