Haberler

Ak Partili Yurttaş'tan 106 Yaşındaki Akrabasına Ziyaret

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş 106 yaşındaki yakını Dudu Kıvılcım’ı ziyaret ederek hayır duasını aldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş 106 yaşındaki yakını Dudu Kıvılcım'ı ziyaret ederek hayır duasını aldı. Uşak-Eşme İlçesi Alahabalı Köyü'nde oturan ve Muzaffer Yurttaş'ın babasının teyzesi olan Elif Kıvılcım'ı ziyaretinde köy muhtarı Halil Gündüz ve köy halkı da hazır bulunurken, ziyarette duygulu anlar yaşandı.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, "Resmiyette 101 yaşında ancak gerçekte 106 yaşında olduğu ifade edilen yakın akrabamız Dudu Kıvılcım teyzemizi ziyaret ederek duasını aldık. Kendi kendine bakabilecek ve günlük ihtiyaçlarını giderebilecek durumda ve sağlıklı olduğunu gördüm, mutlu oldum. Allah ona sağlıklı ve huzurlu bir ömür versin. Bize hayat tecrübelerini, sağlıklı ve uzun yaşamın sırlarını aktardı. Geçmişteki hatıralarından bahsetti. Yaşamda karşılaştığı zorlukları anlattı. Bu tecrübelerden yararlanarak sağlıklı ve uzun yaşam için alınması gereken önlemleri meslektaşlarımız ve ilgililer ile paylaşacağım. Bu konuda Manisa'mızda bir çalıştay yapılması için gayret edeceğim. Sağlık yöneticilerimiz ve Celal Bayar Üniversitesi işbirliği ile bir çalışma yaparak halkımıza faydalı olmayı düşünüyorum" dedi.

106 yaşındaki Dudu Kıvılcım ise, "Rabbime hamdolsun, kendi işlerimi yapabilecek durumdayım. Ömrüm boyunca Allah'a şükrettim ve ibadetlerimi düzenli şekilde yaptım. Tertemiz bir havada yaşadım. Hep köyde yaşadım, şehir hayatım olmadı. Organik ve doğal ürünlerle beslendim. Kendi işimi kendim yaptım, tarlada ve evde çalışarak hep hareketli bir yaşamım oldu. Zeytinyağı dışında yağ kullanmadım. Ekmeğimi kendin köy fırınında tam buğday unundan yaptım. Her şeyi mevsiminde yedim. Erken yatıp erken kalkmayı alışkanlık edindim. Yediğim ve içtiklerimin temiz ve helal olmasına çok dikkat ettim. Eşimle, çocuklarımla ve komşularımla hiç kavga etmedim, herkesle iyi geçindim. Hep sevgi ile yaklaştım, kimseye nefret ve kin duymadım" şeklinde konuştu.

"Misafirperverlik bizim yörüklerin kültüründe çok önemli yer tutar" diyen Dudu Kıvılcım, "Misafirsiz sofraya oturmayız. İmece usulü ile işlerimizi yaparız. Büyüklere saygı ve sohbet ortamları bizde eksik olmaz. Süt ve süt ürünlerini ve özellikle yoğurdu soframdan eksik etmedim. Dağlardan topladığım taze otları ve bölgemizde yetişen meyveleri tercih ettim. Sabah kahvaltısında süt, yumurta, peynir ve tarhanayı severim. Günde sabah ve akşam iki öğün olarak yemek yerim. Kendi kestiğimiz tavuk ve küçükbaş hayvanların etleri dışında et yemedim. Eti genellikle haşlayarak tüketirim. Etin suyunu çorba olarak içeriz. Uzun yaşamam Allah'ın takdiridir, ne kadar uzun yaşarsan yaşa hayat göz açıp yumuncaya kadar bitiyor. Önemli olan iyi yaşanmış bir hayat ve arkanızdan dua edecek evlatlar bırakabilmektir. Yunus Emre'nin dediği gibi 'Ana rahminden çıktık gittik pazara, kefenimizi aldık dönüyoruz mezara' Allah ülkemize birlik ve beraberlik, bereket versin, bol yağmur versin" dedi.

Elif Kıvılcım'ın 9 çocuğunun 4'ü sağ, 5'ü vefat etmiş. 34 torununun 21'si sağ 13'i vefat etmiş. 34 torun çocuğu olan Dudu Kıvılcım'ın torun çocuklarından 33'ü yaşıyor. Elif Kıvılcım'ın duasını alan Yurttaş, yakınları ile hatıra fotoğrafı çektirerek köylülerle sohbet etti. Onların taleplerini aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title