Haberler

Ak Partili Milletvekili Adayı Eski Rektör, Alevilerin Oylarına Talip

Tunceli Üniversitesi'nin kurucu rektörü olan ve burada yaptığı çalışmalarla dikkati çeken eski Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, AK Parti'nin 2. Bölge 5. sıra milletvekili adayı olarak Meclis'e girmeye hazırlanıyor.

RAMAZAN ERCAN - Tunceli Üniversitesi'nin kurucu rektörü olan ve burada yaptığı çalışmalarla dikkati çeken eski Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, AK Parti'nin 2. Bölge 5. sıra milletvekili adayı olarak Meclis'e girmeye hazırlanıyor.

Alevi kimliğiyle dikkati çeken Prof. Dr. Boztuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin iktidara geldikten sonra uyguladığı siyasal ve ekonomik istikrar programıyla Türkiye'nin kaderini değiştirdiğini, ülkenin makus talihini yenerek Türkiye'yi küresel bir aktör haline getirdiğini, hakkın, hukukun, doğrunun yanında yer alıp mazlumların haklarını aramasında, korumasında öncülük ettiğini belirtti.

Bu uygulamaların siyasete girmesinde önemli bir etken olduğunu vurgulayan Boztuğ, dindar yurttaşların problemlerinin büyük ölçüde çözüldüğünü, kürt yurttaşların problemi için çözüm sürecinin başlatıldığını, şu anda da alevi yurttaşların sorunlarına eğilme zamanının geldiğini ifade etti.

-"Alevi rektör olarak aday oldum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hükümetin alevilerin sorunlarını çözme noktasında çalışma başlattığını, bu konuda da çok samimi olunduğunu dile getiren Boztuğ, "Alevi kardeşlerimiz oy verse de vermese de hükümetimiz birikmiş insani ve sosyal sorunları çözmek istiyor. Ben bir alevi Rektör olarak 10 Şubat 2015'de görevimden istifa ettim. Alevi kardeşlerimizin problemlerini ülkemizde ilk defa iktidar masasındaki kardeşlerimizle yan yana, omuz omuza seslendirmek için aday oldum" diye konuştu.

İzmir'deki alevilere hükümetin 2002'den bu yana yaptığı çalışmaları, Yeni Türkiye'nin kurulmasında alevilerin de iktidarla entegre olarak yapacağı katkıların neler olabileceğini anlatacağını kaydeden Boztuğ, "Projelerimizi, düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Bunu değerlendirip karar verecek İzmirli seçmenlerimizdir. Verecekleri kararı saygıyla karşılayacağım, öpüp başıma koyacağım" dedi.

"Muhalefet masasında değil iktidar masasında yan yana olalım"

Alevi yurttaşların 1950'de merhum başbakan Adnan Menderes'i desteklediğini, 1957-1958'e kadar Demokrat Parti'nin içinde olduğunu, 1960'dan sonra ise bir toplum mühendisliğiyle muhalif grup oluşturulduğunu anlatan Prof. Dr. Boztuğ, "Kafamıza vurula vurula sol, sosyalist itiraz kültürü aşılanmaya başlandı. Bu 2000'li yılların başına kadar devam etti, 2002'den itibaren değişmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Boztuğ, şöyle konuştu:

"Şu anda alevi kardeşlerimizin günlük yaşantıda sorunları var. İktisadi, ekonomik, birikmiş insani, sosyal, kültürel, inanç sorunlarımız var. Bu sorunları kim çözecek. Elbette icra makamı çözecek. Demokrasilerde devleti yönetme makamı vardır bir de demokrasinin ayrılmaz parçası muhalefet vardır. O da yapılan icraatı, işi, yürütmeyi denetler, kontrol eder. Şimdi 1960'dan 2015'e kadar hep denetleme, kontrol etme mekanizmasının içerisinde yer almışız. Aleviler olarak 1960'dan 2015'e kadar hep 'muhalefette kalacağız' demişiz. İlk defa sorunların çözümü için daha çabuk, daha kolay, ivedi çözüm için iktidardaki kardeşlerimizle omuz omuza yan yana olalım, bir defa da bunu deneyelim. Artık muhalefet masasında değil iktidar masasındaki kardeşlerimizle yan yana olalım. Sorunlarımızı oradan dile getirelim. Bir defa da bunu deneyelim."

-Cemevlerine gidecek, seyitleri, alevi dedelerini ziyaret edecek

Alevi sivil toplum kuruluşlarını, cemevlerini, dernek ve vakıfları kısa aralıklarla ziyaret ederek sorunları, çözüm önerilerini, projeleri hükümete ileteceğini, bunun yanı sıra çözüm sürecinin başarıya kavuşması için çalışacaklarını belirten Boztuğ, şöyle devam etti:

"Tüm alevi kardeşlerimizin cemevlerine, seyitlere, alevi dedelerine, sivil toplum kuruluşlarına, vakıflara gideceğim. Onların siyasi görüşü algılama biçimi, alevi yorumlama biçimi benim için hiç önemli değil. Kardeşlerimizin gidip çaylarını içeceğim. Çünkü alevi kardeşlerimiz misafirperverdir. Alevilikte edep erkan vardır, edep haya kavramı vardır bizde. Kapılarını çalıp onları dinleyeceğim. Oy verir vermez başımın üstünde yerleri var. Hepsi canım ciğerimdir. Oy verirlerse onların vekili olarak hizmet edeceğim, vermezlerse kararlarına saygı duyacağım öpüp başıma koyacağım."

Kaynak: AA / Yerel

Tunceli Üniversitesi Durmuş Boztuğ Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title