Haberler

AK Parti'li Keyifli'den 'Kadro' İddiası

Güncelleme:

AK Parti'nin Van İpekyolu Belediye Başkan Adayı Keyifli, Van Belediye Başkanı Kaya'nın gittiği her yerde vatandaşlara kadro sözü verdiğini söyledi.

VAN (İHA) – AK Parti'nin Van İpekyolu Belediye Başkan Adayı Abdulmenaf Keyifli, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın gittiği her yerde vatandaşlara kadro sözü verdiğini iddia etti.

Kentte yayın yapan Tutku FM Radyosu'na konuk olan Keyifli, seçim çalışmaları kapsamında köy, mezra, sokak, mahalle, ilçe demeden gezdiklerini söyledi. AK Parti'ye olan teveccühün son derece memnuniyet verici olduğunu ifade eden Keyifli, "Emin olun köyleri gezdiğimizde halkımızın AK Parti'ye teveccühü çok güzel. Bundan memnunuz. Halkımız hizmetin nerden geldiğini biliyor. Bizlerde Van'ın büyükşehir olduktan sonra kavuşacağı, alacağı hizmetleri anlatıyoruz. Bildiğimiz gibi il özel idareleri artık lav edildi. Yani belediyelere devredildi. Tamamen hizmet artık büyükşehir belediyesinden alınacak.

Vatandaş günlük yaşantısı dolayısıyla şehre mutlaka gelir. Şehrin tablosu ortada. Yapılmayanlar ortada. Halk bunu görüyor. Vatandaşlar bu anlamda AK Parti'yi tercih etmeyi düşüyorlar. Başbakanımız son derece iyi takdir ediliyor" dedi.

Son dönemde yapılan anketlere de değinen Keyifli, "İpekyolu ilçesinde AK Parti'nin çok şanslı olduğu söyleniyor. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Halk İpekyolu'nda AK Parti diyecek. Öncelikle büyükşehri önemsiyoruz. Yeni yasada büyükşehir çok farklı. Hizmetleri büyükşehirle birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Bütün gayemiz, halkımızın hizmete kavuşmasıdır. Halkın bu yönde tercih yapacağından eminim" ifadelerini kullandı.

Projelerini de anlatan Keyifli, partilerine yönelik yapılan saldırılara da değindi. Keyifli, özellikle BDP İl Başkanı'nın yaptığı açıklamanın talihsizce olduğunu söyledi. Keyifli, "İl başkanının yaptığı açıklamayı okudum. Özrü kabahatinden büyük. Şiddetten yana olmadıklarını söylüyorlar. Yapılan şiddete yönelik herhangi bir kınama yok. Yuvarlak bir şekilde üstü kapalı geçilmiş. Saldırıları tasvip etmiyorsanız kınamanız lazım. Bunu yapanları kınıyoruz, lanetliyoruz demediler. Yaptıkları her şey tepiyor. Siyasi normlarda siyaset yapsınlar. Halka gitsinler, projelerini anlatsınlar. Fikirlerini anlatsınlar. Halk kimi istiyorsa onu tercih etsin. Ne halk bir baskı görsün ne de halka giden insanlar başkalarından baskı görsün. Bayanlara yönelik saldırıları görmemek güneşi balçıkla sıvamak gibi bir şey. Osman Baydemir'in bu yönde gerçekleri görmeden konuşması faşizan bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Bu bölgede 1930'lu 40'ların CHP'sinin yaptığını yaşadıklarını ifade eden Keyifli, "İkinci bir CHP, ikinci bir tek parti dönemi, yani milli bir şef dönemini yaşamak istemiyoruz. 21. yüzyıldayız. Demokrasinin yaşandığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu insanlar geçmişte insan hakları, demokrasi dediler. Baskı gördüler, ama bugün onlar bunu yapıyor. Bu ne haleti ruhiyedir anlamak mümkün değil. Barış işinde yarışalım diyoruz. İrade başımızın tacıdır. İradeler sandığa yansımadı" dedi.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın gittiği her yerde vatandaşlara kadro sözü de verdiğini iddia eden Keyifli, "Halkımıza diyoruz ki; Van'ın geleceğini belli edecek bir seçime gidiyoruz. Halkımıza huzuru, mutluluğu, refahı yaşamak, kötü günlere dönmek istemiyorsak tercihimiz bize bu imkanları sağlayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermektir. Bu seçim, Van'ın geleceğini tayin edecek bir seçimdir. Kepenklerin indirildiği, baskının olduğu, bir il istiyorlarsa yol belli. Ama yaşam istiyorlarsa, batı illeri ile aynı durumda olmak istiyorsak AK Parti'den yana, yani bizden yana kullanmalarını istiyoruz. Projeleri belediyecilik zeminine oturursak, konuşursak biz çok öndeyiz. Fakat onlar başka şeyler vaad ediyorlar. Bazı vatandaşlara kadro sözü verildiği iddia ediliyor. İnsanlar kandırılmaya çalışılıyor. Bu iddiaları vatandaş bize söylüyor. 'Bekir Kaya bizlere kadro sözü verdi' diyor. Bir şahıs 35 kadrodan bahsetti. Bu iddia edildi. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil. Kadronun yolu yordamı, yasası bellidir. Ama bunu yapıyorlar. Bizim böyle bir söz vermemizin imkanı yoktur. Başıboş vaadlerle insanları kandırmak bizim işimiz değildir. Buna karşı çözüm şu; biz yapamayacağımız işin sözünü veremeyiz. Hatırlanacağı üzere 2009 seçimlerinde de bu vaadler verildi. Ama hangisi yerine getirildi. Halk bunu görmelidir. Biz verdiğimiz sözleri yerine getiren bir partiyiz. Halk her şeyin farkındadır. Bunu net olarak görüyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Kaya İpekyolu Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title