Haberler

"Neşet Ertaş'ın Evini Müze Yapacağım"

Güncelleme:

İzmir'in en büyük ilçelerinden biri olan Karabağlar'da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Belediye Başkan Adayı Kalkan, bir söz daha verdi.

İzmir'in en büyük ilçelerinden biri olan Karabağlar'da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan'dan bir söz daha verdi. Ünlü Türk ozanı Neşet Ertaş'ın son günlerini geçirdiği Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan evinin kapılarının kapatıldığını belirten Kalkan, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük önem verdiği sevgili Neşet Ertaş'ın evinin kapısına kilit vurulmuş. Böylesine önemli bir ismin evi kapatılamaz. Biz göreve geldiğimiz taktirde değerli ozanımızın evini müze haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Yakınları ile temasa geçip evinin eşyalarını, giydiği kıyafetleri ve sazlarını sergileyeceğiz. Böylesine önemli bir ismi yaşatmak bizim görevimizdir" dedi.

KARABAĞLAR HALKI OLARAK OZANIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Bir süre Almanya'da yaşadıktan sonra evim dediği İzmir'in Karabağlar İlçesi'ne yerleşen Ertaş, Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinden mütevazi bir hayat sürüyordu. Yakalandığı hastalığa yenik düşen sanatçının ölümünden sonra bir şok daha yaşandı. Ertaş'ın Karabağlar'daki evine giren hırsızlar, sanatçının özellikle konserlerinde kullandığı ve 'en sevdiğim' dediği Atatürk motifi bulunan bağlamasının da aralarında bulunduğu 3 sazı ile özel eşyalarını çalınmıştı. Karabağlar'da son günlerini geçiren böylesine değerli bir halk ozanının evine hırsız girmesi, kapısının kapatılmasının son derece yanlış olduğunu belirten AK Parti Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan, "Böyle bir sanatçı bir daha dünyaya gelmez. Böylesine önemli bir şahsiyet öldükten sonra bir daha adı anılmamıştır. Ben seçmenime söz veriyorum. Göreve geldiğim taktirde Neşet Ertaş'ın evini müze haline getireceğim. Yakınları ile temasa geçip evinin eşyalarını, giydiği kıyafetleri ve sazlarını yeniden servgileyeceğim. Böyle bir değere sahip çıkmak hepimizin görevidir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Ertaş Karabağlar Ak Parti İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title