Haberler

Ak Parti'li Kadınlar Fındık İşçilerini Ziyaret Etti

Güncelleme:

AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu Güneydoğu Anadolu'dan Sakarya'ya gelen kadın fındık işçileriyle bir araya geldi.

AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu Güneydoğu Anadolu'dan Sakarya'ya gelen kadın fındık işçileriyle bir araya geldi. Şırnak'ın İdil ilçesinden gelerek Serdivan'ın Çubuklu köyünde çalışan kadın fındık işçileriyle buluşan Ebru Kavasoğlu'na Serdivan İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya ve Çubuklu Köyü Muhtarı Yakup Elturan da eşlik etti.

AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu ve Serdivan İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya kadın fındık işçilerini kaldıkları evde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sakarya'nın coğrafi ve sosyal yapısından, ekonomiye, kadın istihdam politikalarından çözüm sürecine kadar birçok konuda değerlendirmeler yapan Ebru Kavasoğlu, aynı zamanda kadın işçilerin sorunlarını dinledi.

Kadın fındık işçileriyle sohbet eden Ebru Kavasoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Her yıl bu aylarda fındık toplamak için çeşitli yerlerden şehrimize gelen fındık işçilerini özellikle kadın ve çocukları işçi gibi değil misafir gibi görüyoruz. Özellikle kadın emeği hangi şartlar altında olursa olsun bizim için çok kıymetlidir. Kadın emeğinin karşılığı, yeme içme giyinme barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı tutulmamalıdır."

Mevsimlik tarım işçilerine dair geçmişten günümüze Türkiye'de çizilen tablonun analizini yapan Ebru Kavasoğlu iyileştirilen koşullar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, çalışma şartları, ücretlendirme parametreleri, güvenlik, barınma ve sağlık koşulları gibi konularda özellikle kadın ve çocuklara karşı uygulanması gereken hassasiyetlerin altını çizdi.

Ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin toplumsal yapısı ile demokratik açılım projesine dair değerlendirmelerde bulunan Ebru Kavasoğlu bunun kadınlar üzerindeki yansımalarından bahsetti.

Kadınlar, yaşadıkları yerlerde çözüm sürecine umutlu baktıklarını ve yaşanan olumlu gelişmelerden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ebru Kavasoğlu, demokratik açılım ve çözüm süreci ile ilgili konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Demokratik açılım demek kardeşlik demek kucaklaşmak demek, bunu farklı şekilde yorumlamak toplumu kışkırtmakla çıkar sağlamak demektir. Oysa biz, birlik olmakla kardeş olmakla bu günlere gelen bir medeniyetin evlatlarıyız. Bildiğiniz gibi, çözüm süreci ülkemizin her yerinde devam ediyor, sizler de yaşadığınız yerde silah seslerinin, şehit haberlerinin, cenaze törenlerinin azaldığına şahit oluyorsunuz. Dileğimiz hiç silah sesi olmayan Türkiye inşa etmek. Hangi kadın silah sesi duymak ister, hangi anne evladı şehit olsun ister, hangi evlat babasız büyümek ister?"

Ziyaretin ardından kadın işçilerin sorunlarını dinleyip not alan AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu, kendilerine teşekkür ederek evden ayrıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdivan Ak Parti Sakarya Şırnak Yerel Haberler

title