Haberler

Ak Partili Hamza Dağ: "Partilerin Birliği Devam Edecek"

İzmir’de demokrasi nöbetine katılan AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partiler arasındaki birliğin devam edeceğini, artık hakarete varan eleştirilerin yapılmayacağına inandığını söyledi.

İzmir'de demokrasi nöbetine katılan AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partiler arasındaki birliğin devam edeceğini, artık hakarete varan eleştirilerin yapılmayacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla demokrasi nöbetlerini sürdüren İzmirli vatandaşlar geceden sabaha kadar ellerinde bayraklar, dillerinde sloganlarla nöbetlerini bir an olsun bırakmıyor. İzmir'de vatandaşların nöbet alanı olan Konak Meydanı bir an olsun boş kalmıyor. Meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları dillerinde darbe karşıtı sloganları ile darbe girişimini protesto etmeye devam ediyor. Nöbete genci yaşlısı birçok kişinin katıldığı gözlenirken, hep bir ağızdan yapılan dualar da dikkat çekiyor.

Tüm partililer yan yana tek yürek oldu

Vatandaşlar memleket türkülerini tek bir ağızdan söylerken, siyasi partiler de yan yana tek yürek olduğunu bir kez daha gösterdi. Alanda Rabia işareti yapan AK Partililer, bozkurt işareti yapan MHP'liler ve CHP'liler yan yana darbeye karşı birlik oldu. İzmirliler "Nöbet bitti diye sevinme FETÖ, Reis'in bir lafına bakar", "71 ilde nöbetteyiz" gibi pankartlar da taşıdı.

Yenikapı'da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin ardından coşkunun 25. Gününde de devam ettiğini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "İzmir'de 200 binden fazla vatandaşımız dün bu alanları doldurarak milli iradesine sahip çıktı. AK Parti, MHP, CHP herkes bu meydanlarda yer aldı. Dolayısıyla milletimiz milli iradesine, demokrasisine, iradesine, liderine Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını herkese göstermiş oldu" dedi.

"Bundan sonra yolumuza birlik ve beraberlikle devam edeceğiz"

İzmir'in bu süreçte çok önemli sınav verdiğini kaydeden Dağ, "İzmir bugüne kadar hep demokrasinin şehri diye anıldı. Hem Demokrat Parti'ye verdiği destekle hem de Serbest Cumhuriyet Fırkası'na vermiş olduğu destekle demokrasinin başkenti olduğunu o dönemde göstermiş olduğu gibi 15 Temmuz'dan itibaren milletimiz bu meydanları tıka basa doldurarak demokrasiye ne kadar sahip çıktığını bir kez daha göstermiş oldu. Bundan sonra bize düşen bu birlik ve beraberliği devam ettirmek, milletimizin bize yüklemiş olduğu o yükümlülüğü devam ettirmektir. İnşallah yolumuza bu şiarla yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Demokrasi nöbetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millet tarafından cumhurbaşkanı seçilmesinin yıldönümü olan 10 Ağustos'ta taçlandırılacağına dikkat çeken Hamza Dağ, bir daha böyle sebeple bu meydanların dolmasına gerek kalmamasını ancak gerekirse bir dakika bile durmadan sokağa döküleceklerini de tüm dünyaya gösterdiklerini dile getirdi.

"Hakarete varan eleştiriler artık yapılmayacaktır"

Yenikapı Mitingi ile birlikte tüm siyasi partilerin ortaya koyduğu birlikteliğin İzmir'de de hakim olduğunu belirten Hamza Dağ, "Birbirimizi eleştirdik bundan önce bundan sonra da eleştireceğiz. Ama bazen muhalefet partileri tarafından hakarete varan eleştiriler oluyordu. Ama bundan sonra yapılmayacaktır. Daha birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Hamza Dağ AK Parti İzmir Yerel Haberler

title