Haberler

Ak Partili Hakkı Atila, Dünya Kadınlar Gününü Farklı Kutladı

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, 8 Mart dünya kadınlar gününü farklı bir etkinlikle kutladı.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, 8 Mart dünya kadınlar gününü farklı bir etkinlikle kutladı.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, geçtiğimiz günlerde Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan olmak üzere, hayatını kaybeden tüm kadınlar için bir taraftan lokma döktürdü, diğer taraftan da karanfil dağıttı.

Hakkı Atila, kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, kadın ve erkeğin eşit olduğunu vurguladı. Hayatını kaybeden ünlü halk ozanı Neşat Ertaş'ın bir sözünü örnek gösteren Atila, "Neşat Ertaş'ın söylediği gibi, 'Kadınlar insandır, erkeklerde insanoğludur.' Hayatta varsak bunun sebebi kadınlarımızdır. Daha güzel ve yaşanılacak bir gelecek istiyorsak kadınlarımızı destekleyecek her şeyi yapmak zorundayız. Kadınlar ve kız çocukların, Türkiye'nin ekonomik büyümesi ve kalkınması için çok önemlidirler. Cinsiyet eşitliğinin sağlanası ve kadının güçlendirilmesi, toplumlarımızın refahı ve sürdürülebilir kalkınma için olmazsa olmazıdır. Şiddet kadınların temel hak ve hürriyetlerini kullanmalarını engelliyor. Şiddet bir insanlık suçu, toplumsal bir problem. Bunun çok önemli parçası kadına yönelik şiddet, kesinlikle engellenmesi gerekiyor. İnsan haklarının tam olarak uygulanabilmesi, kadınlarla erkeklerin eşitlenebilmesi için kadına yönelik şiddetin sıfıra indirilmesi, tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı yıllarında, erkeği cepheye giden Türk kadını, çocuğunu yetiştirmiş ve evinin geçimini sağlamıştır. Hatta silah ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk kadını, Türk toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir. Unutulmalıdır ki Türkiye kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan dünyanın ilk ülkelerinden biri olarak öne çıktığını." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Mersin İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title