Haberler

AK Parti Urfa Yönetimi Belirlendi

Güncelleme:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa 5. İl Kongresi'nin ardından yönetim belli oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 5. Şanlıurfa İl Kongresini gerçekleştirdi.

GAP Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongreye AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, AK Parti Belediye Başkanları, ilçe başkanları ile partinin delegeleri, kadın kolları, gençlik kolları temsilcileriyle çok sayıda partili katıldı.

Görkemli bir atmosferde başlayan ve devam eden kongre divan kurulunun oluşmasıyla başladı. AK Parti Grup Başkan Vekili, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın başkanlık yaptığı divana Ahmet İnal, Aysel Göncü, Osman Uludağ ve Zeynep Yılmaztekin üye olarak seçildi. Her zaman olduğu gibi salondaki tezahüratlara yine milletvekili Kasım Gülpınar'ın taraftarları olan Siverekliler hakimdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın gelmeyeceğinin belli olması salondaki katılıma yansıdı. Diğerlerine göre ilginin daha az olduğu kongrede tek heyecanla beklenen Zeynel Abidin Beyazgül'ün yönetim listesine kimleri aldığıydı.

EĞİLMEZ VEDA ETTİ

Faaliyet raporu ve bütçenin açıklanmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak kürsüye gelen ve dört yıldır AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Eğilmez, kendisine destek verenlere teşekkür etti. AK Parti'nin en önemli dönemlerinde böyle bir görevi ifa etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Eğilmez, yeni yönetime başarı diledi. Daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise, belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

NEBATİ: YARGIYLA DARBE GİRİŞİMİ

Kongreye daha sonra katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati de, yaptığı konuşmada AK Parti olarak yeni Türkiye'yi inşa etmek için çalıştıklarını söyledi. AK Parti'nin önüne sürekli engellerin çıkarıldığını kaydeden Nebati, "Bu kadrolar eğilmediği için önüne engel olmaya çalışanlar var. AK Parti kurulduğu günden beri yolunu kesmeye çalışanlar var. Bir gün kapatma davalarıyla, bir gün darbe girişimleriyle hizmetine, sağlıktan eğitime, ulaşımdan yola, vakıflardan içişlerine, nerede bir aksaklık varsa orada düzeltme yapan bir partiye, bütün vesayetçi girişimle önümüzü kesmeye çalışanlar var" dedi. AK Parti'ye karşı darbe girişimlerinin olduğunu belirten Nebati, "17, 25 Aralık darbe girişimleriyle Türkiye'yi kendi yol bildiğimiz kardeşlerimizi maşa olarak kullanıp darbe girişimlerini yargıyla gerçekleştirmeye çalışanlar var" diye konuştu.

ÇELİK: KONGRELER YENİLENMEDİR

Kongrelerin yenilenme ve heyecan katma dönemi olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, son 3,5 yılda bakan olarak Urfa'ya yaptıkları yatırımları anlattı. Girdikleri dokuz seçimde başarı üzerine başarı elde ettiklerini belirten Çelik, 2015'te yapılacak olan 10. seçim için de bu başarıyı sürdürmek istediklerini söyledi. Çelik, "Yeni bir kongre yapıyoruz. Bu kongrenin neticesinde de Haziran 2015'te olacak yapılacak olan seçimlerde 10 da 10'u gerçekleştireceğiz. İnşallah Haziran 7'de yapılacak olan seçimde Urfa yine gür sesini yükseltecek. Ve diyecek ki; Burada Güneydoğu'nun incisi olarak varız Türkiye'nin birliğine bütünlüğüne tuğla koymaya devam edeceğiz. Buradan sesin yükseleceğine inanıyorum. Bende görev alan arkadaşlara Yusuf Bey'den başlamak üzere geriye doğru AK Parti'nin kuruluşundan beri görev almış il başkanlarımıza, il yöneticilerimize ilçe başkanlarımıza, yöneticilerimize, kadın gençlik kolları başkanlarımıza ve tüm yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ve yeni görev alacak olan arkadaşlarımıza da sonsuz başarılar temenni ediyorum. İnşallah onlar arkadaşlarından devir aldıkları bu bayrağı daha yukarlara taşıyacakları konusunda en ufak bir endişemiz yok" dedi.

'AK PARTİ'NİN TAPUSU TÜRK MİLLETİNDEDİR'

2011 yılında Urfalılardan destek istediklerini belirten Çelik, "2011 yılında öyle bir destek verdiniz ki ben size o zaman söylemiştim, desteğinizi verin bakanlar kuruluna başı dik bir şekilde girelim gerisine karışmayın. Ne tür desteği istiyorsanız onları Şanlıurfa'ya aktaracağız Ankara'yı Şanlıurfa'ya getireceğiz dedik. Siz bize çok büyük destek verdiniz. 10 milletvekili arkadaşımızı, bizleri parlamentoya gönderdiniz. Bizde 3,5 yılda Şanlıurfa'ya 11 katrilyon liralık yatırım getirdik. Yalnız 2011'de mi destek verdiniz tabi ki 2014'te destek verdiniz.2014'te verdiniz destekle burada çok sayıda ciddi belediye başkanlığını kazandık. Türkiye'de büyük destanlar yazdık"diye konuştu.

3,5 yılda yaptıkları çalışmaları milletvekilleriyle bir araya gelip açıklayacaklarını dile getiren Çelik, bin 700 yataklı şehir hastanesinin temelinin atılacağını söyledi. Bakan Çelik ayrıca üç tane kavşağın temelinin de atılacağını kaydetti. Partisinin tapusunun milletin elinde olduğunu vurgulan Çelik, ''AK Parti, milletle iç içedir, milletin ta kendisidir. Birilerinin tapusu, CHP'nin tapusu Kemal Kılıçdaroğlu'nda olabilir, MHP'nin tapusu Devlet Bahçeli'de olabilir, HDP'nin tapusu dağda veya adada olabilir ama AK Parti'nin tapusu Türk milletindedir, Şanlıurfalılardadır'' diye konuştu.

'SİLAH TÜCCARLARINA DUR DEMELİYİZ'

Çelik, çözüm sürecine milletin iyi sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Silah tüccarlarına ve uyuşturucu baronlarına 'dur' demek zorundayız" dedi.

Kandan artık vazgeçmenin gerektiğini vurgulayan Çelik, "Kan dökmek bize pahalıya patladı. Türk'e bir faydası yok Kürt'e bir faydası yok, bu ülkeye bir faydası yok. Artık ter dökelim ve bu memleketi kalkındıralım değerli kardeşlerim. Yine sesleniyorum elinde silah olanlara verilen haklar var, birçok haklar verildi vatandaşlarımıza. Bu haklar verilmesi gerektiği haklar olduğu için verildi. Silah olmasaydı bu hakların daha önce verileceğini özellikle burada ifade etmek istiyorum. İşin içinde silah olmasa insanların doğuştan elde ettikleri hakları verme konusunda AK Parti iktidarının hiçbir çekincesi yoktur. Eğer bazı hakları vermek gecikiyorsa, bunun sebebinin elde silah olmasından kaynaklandığını artık bütün Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın görmesi gerekiyor. Eskiden bu arkadaşlar şikayet ederdi, 'ceberut bir devlet var, devlet baskı yapıyor, bu devlet baskı yaptığı için biz de isyan ediyoruz' diye. Başta da karşıydık ama şimdi görüyoruz ki elini uzatan bir devlet, sorun çözen bir devlet var ama buna karşı Kürt'e zulmeden, kendi yurttaşı var. Bunu kabul etmek mümkün değil. Onun için millet olarak uyanık olup bu büyük oyunu bozmak durumundayız. Kardeşliğimizi bütün dünyaya haykırmak zorundayız" dedi.

Her din ve inanca saygı duyduklarını ifade eden Çelik, dağlarda, ovalarda halk ağıtları değil, halk türküleri yankılansın diye mücadele ettiklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi. Kongreye tek listeyle giren Zeynel Abidin Beyazgül'ün listesi şöyle oluştu:

İL BAŞKAN ADAYI: ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL
YÖNETİM KURULU ASIL
CUMA AĞAÇ
HASAN ÇİÇEKÇİ
ŞAHBAN KILIÇ
FARUK BAYUK
MEHMET ALİ KURT
MEHMET MOĞAL
BAHATTİN YILDIZ
İBRAHİM KAYMAZ
BİRDAL ZİYANLI
İBRAHİM TOPALOĞLU
İDRİS YURTÇAK
FADİME AYDIN
MEHMET DEMİR
MEDİNE KAMALI
İBRAHİM TAPIŞIK
İSMAİL BAYKUŞ
AHMET ATEŞ
YAHYA TOPDAG
DİLVİN ARKAN
SÜLEYMAN HIŞMANOĞLU
CUMA KORAK
HACI YAYGIN
MEHMET URYAN ARUSOĞLU
SELAHATTİN GÜNEŞ
SABRİ KONAK
AHMET KENAN KAYRAL
MEHMET SAİT AYDIN
MAHMUT UĞURLU
AHMET ÇAKAR
MEHMET FATİH YILDIZ
İBRAHİM HALİL KIZILELMA
SÜLEYMAN ELGÜN
AHMET BAŞAK
CEMİL ÇADAK
İSA AY
BEKİR KAN
HAMİDE SÜRÜCÜ
İSMAİL BAĞIBAN
M.AKİF NACAR
ABDURAHMAN KIRIKÇI
MAHMUT BARUT
İBRAHİM İLETMİŞ
AZİZ BADILLI
MEHMET BÜYÜKFIRAT
FATİH İZGİ
ESMA GÜL İFŞAAT
SAİD AGAN
MARUF GÜNEŞ
GÜRKAN BİLLURCU

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ ASIL
CELALETTİN GÜVENÇ
AYSEL GÖNCÜ
OSMAN ULUDAĞ
YUSUF EĞİLMEZ
İSMAİL DEMİRBAŞ
MEHMET CANPOLAT
AHMET AKSOY
İBRAHİM YILDIK
MÜSLÜM KAYNARPINAR
MEHMETAKGÜN
AHMET GÜNTEKİN
MUZAFFER AÇAR
MAHMUT ÖZYAVUZ
HANİFİ DÜZME
İLHAN ÇELİK
MEHMET YAVUZ
MEHMET YILDIRIM
FEVZİ DEMİRKOL
MEHMET EKİNCİ
NİHAT ÇİFTÇİ
RESUL YILMAZ
VEDAT ÖZCAN


LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Milletvekillerinin kendi adamlarını yerleştirmek için uğraş verdiği ve sır gibi saklanan liste dün kongrede tek tek okundu. Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığında oluşturulan listede dikkat çeken isimler vardı. Bu isimlerin en başında ise daha önce il başkanlığı yapan ve listeye girdiği halde milletvekilliğini kazanamayan Cuma Ağaç'tı. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) şube başkalığı da yapan Ağaç, aynı zamanda il başkanlığı için Beyazgül'le yarışan bir isimdi. Diğer dikkat çeken isimler ise Eyyübiye ilçe başkanlığından alınan Süleyman Elgün ile Haliliye ilçe başkanlığından alınan İbrahim Halil Kızılelma oldu. Önceki başkan Yusuf Eğilmez'e en yakın isim ve yine Beyazgül'le başkanlık için yarışan Bekir Kan da listeye girmeyi başaranlardan. Yine başkan adaylarından Abdurrahman Kırıkçı da listeye girdi. 30 kişilik yönetim listesinde dikkat çeken diğer bir hususta kadın sayısının azlığı oldu. Yönetime sadece beş kadın girerken, Demokrasi Hakem Kurulu ve İl Disiplin Kurulunda hiç kadın ismi yer almadı. Medya camiasından ise Güneydoğu TV Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bayuk ile Yeni Urfa Gazetesi sahibi Şahban Kılıç yönetime girebildi. Önümüzdeki haftalarda Zeynel Abidin Beyazgül'ün A takımı olacak yürütme kurulu listesine kimleri alacağı ise şimdiden merak konusu oldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Zeynel Abidin Faruk Çelik Ak Parti Ak Parti Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title