Haberler

AK Parti Samsun İl Başkanı Köktaş Açıklaması

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Siyaset Akademisi'nin ikinci etabının 2 Mart Cumartesi günü Canik Kültür Merkezi'nde başlayacağını duyurdu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Siyaset Akademisi'nin ikinci etabının 2 Mart Cumartesi günü Canik Kültür Merkezi'nde başlayacağını duyurdu.

Köktaş, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen Siyaset Akademisi'nin ikinci etabının konu başlığının, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek yerel seçimler göz önüne alınarak "Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler Programı"' olarak belirlendiğini belirtti.

Samsun'da ikinci etabın 2 Mart Cumartesi günü Canik Kültür Merkezi'nde başlayacağını bildiren Köktaş, AK Parti Siyaset Akademisi'nin bir siyasi parti eğitim faaliyeti olmakla birlikte parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin 18 yaşın üzerindeki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına açık bir siyasal eğitim ve paylaşım faaliyeti olduğunu ifade etti.

"2 Mart Cumartesi günü canik Kültür Merkezi'nde başlayacak olan Siyaset Akademisi kapsamında da daha önceki dönemlerde olduğu gibi, bakanlar, belediye başkanları, iletişim, yerel yönetim, siyaset bilim, uluslararası ilişkiler ve ekonomi uzmanları dersler verecek" diyen Köktaş, şunları kaydetti:

"Siyaset Akademisi, AK Partiye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında söylem birliği sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu gaye ile birlikte Siyaset Akademisi, herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm vatandaşlarımızı geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek

'birey'ler olarak düşünüp, onlara hem siyasal hem de kültürel anlamda donanım sağlamak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar yetiştirebilmeyi kendine misyon edinmiştir. Siyaset Akademisi, siyasal kültürün yayılması veya değiştirilmesinde etkili olmak amacı ile, 2014 Yerel seçimlere yönelik Lider Ülke: Türkiye "Yerel Yönetimler Programı - 2" başlıklı programı başlayacaktır. Bu çerçevede Genel Merkez AR-GE Başkanımız Süleyman Soylu, akademinin açılışı ve ilk dersi vermek üzere Samsun'a geliyor. Kendisi yine 3 Mart Pazar günü Canik Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Samsun İl Teşkilatı 40. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantımıza da katılacaktır."

Yayıncı: Dilek Sezen - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Fuat Köktaş Ak Parti Samsun Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title