Haberler

Rize'yi Geçen Yıl 850 Bin Turist Ziyaret Etti

Güncelleme:

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'yi geçen yıl çoğunluğu Arap olmak üzere 850 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'yi geçen yıl çoğunluğu Arap olmak üzere 850 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Karal, beraberindeki Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ve İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı ile Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası yolu üzerinde yapılan Arap Düzü Doğa Parkı'nda incelemelerde bulundu.

Arap Düzü Doğa Parkı'nın Doğa Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) desteği ile Güneysu Kaymakamlığı tarafından yaklaşık 1 milyon liraya oluşturulduğunu belirten Karal, "Rize dağlık arazi yapısına sahip olduğu için insanlarımızın hafta sonları gezebilecekleri ortamlar maalesef az. Daha çok il dışına çıkarak, başka illerin alanlarından istifade ediliyor. Kendi değerlerimizi gün yüzüne çıkararak, ulaşım ve diğer sorunları ortadan kaldırarak turizme kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Karal, Rize'yi geçen yıl çoğunluğu Arap olmak üzere 850 bin turistin ziyaret ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"İnanış ve tarihi bağlar yönüyle kuvvetli iletişim kurabildiğimiz için bölgemiz caize merkezi haline geldi. Başbakanımızın Arap ülkeleriyle olan iletişimi arttırması, ülkemizin tanıtımı açısından ciddi adım oldu. Arapların ilimizi daha çok ziyaret etmesindeki sebep de Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olmasıdır. Turistlerin Rize'de konaklanması ve ağırlanması, memnun olarak buradan ayrılması bizlerin sorumluluğundadır."

Karal, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda bulunan 3 bin 500 yataklı otellerin 1 Nisan ile 31 Ekim tarihleri arasında dolu olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu da bize bölgemizin yavaş yavaş tanınmaya başladığını göstermektedir. Rize'yi geleceğe taşıma ve hazırlama noktasında daha çok çalışmalıyız. İkizdere ilçesinde yapımı devam den Ovit Tüneli'nin açılmasıyla Rize nüfusunun daha da artacağını düşünüyoruz. Rize'nin 110 bin olan merkez nüfusunun, Ovit Tüneli ile beraber oluşacak ticaret hacmiyle 200 binlere ulaşacaktır." - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Karal Ak Parti Güneysu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title