Haberler

AK Parti'nin Trabzon Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Buraya gelmeden önce 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olmasını sağlayacak genelgeyi imzaladım, öyle geldim. Sayın Cumhurbaşkanımız, muhtarlarla buluşmasında kendilerine bildirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Buraya gelmeden önce 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olmasını sağlayacak genelgeyi imzaladım, öyle geldim. Sayın Cumhurbaşkanımız, muhtarlarla buluşmasında kendilerine bildirdi. Bundan sonra 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak bütün Türkiye'de muhtarlarımıza adanacak. Ayrıca buna hayırlı olsun derken bir müjdeyi daha iletmek istiyorum; muhtarlarımızın 950 Türk lirası olan maaşlarını asgari ücrete endeksleyerek 1300 liraya çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Davutoğlu, partisince Trabzon'da Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde, sadece bugünün problemlerine odaklanan bir parti olmadıklarını, Türkiye'nin geleceğini de düşündüklerini ifade etti. 1 Kasım için hedeflerini belirlerken milletin her kesimini düşündüklerini söyleyen Davutoğlu, hepsi için seçim beyannamelerinde bir taahhütte bulunduklarını aktardı. Eskiden olduğu gibi reform üstüne reform, atılım üstüne atılım yapacaklarını belirten Davutoğlu, bütün bunları, bu tuzakları engelleyerek yapacaklarını kaydetti.

Her kesimden vatandaşa müjdeler verdiklerini ifade eden Davutoğlu, iki gün önce Kayseri'de öğretmen ve engelli vatandaşlar için müjdelerini açıkladıklarını anlattı. Bugün de muhtarlara çifte müjde vermek istediğini dile getiren Davutoğlu, "Buraya gelmeden önce 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olmasını sağlayacak genelgeyi imzaladım, öyle geldim. Sayın Cumhurbaşkanımız, muhtarlarla buluşmasında kendilerine bildirdi. Bundan sonra 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak bütün Türkiye'de muhtarlarımıza adanacak. Ayrıca buna hayırlı olsun derken bir müjdeyi daha iletmek istiyorum; muhtarlarımızın 950 Türk lirası olan maaşlarını asgari ücrete endeksleyerek 1300 liraya çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konut yardımı, çeyiz yardımı, iş kurmak isteyen gençlere devlet yardımı gibi taahhütlere de değinen Davutoğlu, yeni iş kurandan üç yıl da vergi alınmayacağını açıkladı. Davutoğlu, tek bir gencin dahi işsiz kalmamasını istediklerini söyledi.

-"Fabrikayı kurup anahtarını teslim edeceğiz"

Çiftçilik yapmak isteyen gençlere de hibe destek verileceğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Eğer derseniz ki 'Ben iş kurmayacağım bir yerde çalışacağım.' İş yeri sahibine 'Bu çalışkan genci işe al, bir yıl bütün maaşı bizden, devletten' diyeceğiz. İşte üniversiteyi okulu bitirdiniz, iş kurmak istediniz, işi verdik. Sermayenizi artırmak istediniz 'verginizi almıyoruz' dedik. Bir yere işe gireceğim dediniz 'maaşınızı biz veriyoruz' dedik. Sıra geldi eş almaya onu da anne-babanız düşünecek. Gençlerin dünür başına ihtiyacı olursa dünür başılığını da biz yaparız. Annelerimize ilk çocukta 300, ikinci çocukta 400, üçüncü çocukta 600 lira katkı sağlıyoruz. Doğum izinlerini, çocuklarını yetiştirecek şekilde tam zamanlı olarak uzatıyoruz. Yine çiftçi kardeşlerimize de yemde ve gübrede KDV'yi kaldıracağız. Orman köylülerimizi yerinde kalkındırma hedefiyle önümüzdeki beş yıllık dönemde 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kuracağız. Ceviz, badem, fıstık ağacı gibi meyveli orman ağaçlarını destekleyeceğiz. Bütün emeklilerimize yıllık ilave bin 200 lira katkıda bulunacağız. Asgari ücreti bin 300 liraya çıkartıyoruz. Esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam ederken 30 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Ne isterseniz vereceğiz. Çünkü bu millet her şeyin en iyisini hak ediyor. Eğer derlerse ki emek yoğun bir sektörde, 'Ben şöyle bir projeyle fabrika sahibi olmak istiyorum" denirse, fabrikayı da kurup anahtar teslim o girişimciye vereceğiz. Karşılığında sadece iyi bir proje getirmesini bekliyoruz."

"AK Parti olarak nasıl bu ülkeyi düşük gelir seviyesinden orta yüksek gelir seviyesine çıkardıysak şimdi de yüksek gelir seviyesine çıkartacağız" diyen Başbakan Davutoğlu, bunu bilgi toplumuyla kazanacaklarını ifade etti.

Yeşil Yol Projesi

Davutoğlu, Türkiye'nin huzurlu, güvenli, dostça, kardeşçe yaşanan bir ülke olacağını belirtti.

Trabzon'un her zaman AK Parti'ye destek verdiğini anlatan Davutoğlu, Trabzon'a 13 yılda, 13,5 milyar lira yatırım ve destek sağlandığını, ihracat rakamının 234 milyon dolardan 1,3 milyar dolara çıkarıldığını dile getirdi.

Trabzon'a yapılan hizmetler ve yatırımlar hakkında bilgi veren Davutoğlu, Trabzon'a yapılacaklara ilişkin de şunları aktardı:

"600 yataklı bölge hastanesinin de aralarında olduğu 18 sağlık tesisi, 28 taşkın koruma tesisi, 12 bin 706 yeni konut ile 9 spor tesisi yapıyoruz Trabzon'a. Akyazı Stadı'nın yanında şehir hastanesi yapmak için de çalışmalara başladık. Akyazı Stadı'nın yapımına devam ediyoruz. Trabzonspor Anadolu'nun gür sesi olarak, dördüncü büyük takım olarak Süper Lig'e damgasını vurmaya başladığı yıllarda o zaman biz hep beraber, 'Her yerde Trabzon' demeye çoktan başlamıştık. İnşallah bu statta Trabzonspor'un zaferlerini birlikte seyrederiz. Trabzon'a ikinci bir devlet üniversitesi daha yapacağız. Bu sözü size 7 Haziran öncesi vermiştik, mutlaka gerçekleştireceğiz. Güney Çevreyolu sizin istediğiniz gibi Trabzon'un güneyini tamamıyla kapsayacak. Biz dağları dele dele geliyoruz. Sizlerden tek beklentimiz 1 Kasım günü sandıkları patlatarak gelmeniz."

Trabzon'a yapılan tünellere de değinen Davutoğlu, Trabzon Limanı'nın, Bender Abbas Limanı'na kadar bağlanacağını belirtti.

Yeşil ile mavinin buluştuğu Trabzon'a 500 yat kapasiteli Trabzon yat limanını ve Arsin Balıkçı Barınağı'nı yapacaklarını anlatan Davutoğlu, Yeşil Yol Projesi ile Doğu Karadeniz'in kardeş illerindeki yaylaları birbirlerine bağlayacaklarını vurguladı.

Davutoğlu, Yeşil Yol Projesine ilişkin şunları söyledi:

"O yaylalara biz aşığız. Ben çocuklarımla birlikte 15 yıl önce o yaylaları tek tek dolaştım. Dünyada çok yer var ama Karadeniz'in yaylası gibi yok. Ne kadar şanslısınız, o yaylaları korumak hepimizin vazifesi. Birilerinin iddia ettiği gibi o Yeşil Yol'u yaylaların ekolojik dengesini, çevresini bozmak için yapmıyoruz, aksine o yaylalarda çile çeken, o yaylaları aşmak için uzun yolları kat etmek zorunda kalan Karadenizlilere yardım olsun, hayatları kolaylaşsın diye yapıyoruz. Dünyanın her yerinden insanlar gelsin, Karadeniz'n yaylalarına aşık olsun, Karadeniz'in havasında, dağında şifa bulsun diye yapıyoruz ama şunu taahhüt olarak söylüyorum. Türkiye'nin her köşesindeki çevre aşıkları olarak bizler adına söylüyorum. Biz Yunus Emre'den ilham almışız. Tek bir sarı çiçeğin ezilmesine izin vermeyiz. Tek bir yaylanın tarumar edilmesine izin vermeyiz. Kötü yapılaşmayla o doğanın bozulmasına izin vermeyiz. O yollar, doğayı bozmak için değil, doğaya ulaşıp Rabbimize şükretmek için orada güzellikler yaşamak için yapıyoruz. Yeşil Yol, bu mantıkla bu felsefeyle yapılmaya devam edecek."

Deniz üzerinde yatırım adası

Trabzon'da denizin üzerinde yatırım adası yapacaklarını belirten Davutoğlu, bu sayede bölgede yatırım ve üretimin artacağını, Trabzon'un bölgenin cazibe merkezi olacağını belirtti. Trabzon ve Gümüşhane'yi ulusal demiryolu ağına bağlayacaklarını ifade eden Davutoğlu, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon arasında 264 kilometre uzunluğunda hızlı tren yapacaklarını bildirdi. Davutoğlu, Trabzon'da Kanuni Bulvarı'nı tamamlayıp hizmete açacaklarını, 14 köprülü kavşağı, 8 hemzemin geçidi ve 9 tüneli olan bulvarın Trabzon'a bir Trabzon daha katacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu, "Merkez şehir, vakur şehir, yiğit şehir Trabzon, komşu illerle birlikte büyüyüp gelişecek. İnşallah bugüne kadar nasıl birlikte başarmışsak, bundan sonra da birlikte başaracağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesele memleket meselesi, durmak yok, yorulmak yok, tereddüt etmek yok, aynı hızla yola devam edeceğiz. Çünkü mesele şahsi bir mesele değil, memleket meselesi. Bu zor günler gelip geçecek. Her zaman olduğu gibi, Türkiye dimdik ayakta kalarak hedefinde yürüyecek. Birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize kastedenler kesin olarak kaybedecek. Onlarla birlikte teröre karşı tavır koymayanlar da kaybedecek. Onlarla birlikte iftirayla yalanla mesnetsiz suçlamalarla bu ülkenin polisini, askerini, hükümetini yıpratmaya çalışanlar da kaybedecek ama bilin ki Türkiye kazanacak, kardeşliğimiz kazanacak, istikrar kazanacak. Trabzon'un, aziz şehrin gönlü zengin insanları, AK Parti ile daha büyük hedeflere yürümeye var mısınız? 'AK Parti ile birlikte tek başına iş başına' demeye var mısınız? İnşallah 1 Kasım akşamı 1 saniye dahi vakit kaybetmeden tek başına iş başına yapacağız ve 2023'e birlikte yürüyeceğiz."

Davutoğlu, konuşmasını, "Aziz Trabzonlular bizi bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyorum. Allah, Trabzonluları, Trabzon'u aziz eylesin. Birliğimizi daim eylesin. Devletimizi, milletimizi kaim eylesin. Devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah 1 Kasım akşamı demokrasi zaferiyle taçlandırsın. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun" sözleriyle tamamladı.

Notlar

Atatürk Alanı'ndaki mitinge katılan vatandaşlar, sadece Türk bayrakları taşıdı.

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in ölümünün 12'nci yılı nedeniyle Türkiye'de bulunan Gorajde Gazisi Nejat Kurdoviç ile Srebrenitsalı Anneler Derneği Başkanı Münira Şubasiç de mitinge katılanlar arasında yer aldı. Davutoğlu'na sancak ve Bosna Hersek bayrağı takdim eden Şubasiç, "İzzetbegoviç rahmetli olmadan önce bizleri Sayın Erdoğan'a emanet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na Bosnalılara yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Eğer Bosnayı seviyorsanız bu insanlara sahip çıkın" diye konuştu.

Mitingin sonunda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzon milletvekilleri ve milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title