Haberler

AK Parti 6 İlde Temayül Yoklaması Yaptı

Güncelleme:

AK Parti Amasya, Giresun, Gümüşhane, Rize, Artvin ve Sinop il teşkilatlarında milletvekili aday adaylarıyla ilgili temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, AK Hamit Kaplan Spor Salonu'nda düzenlenen temayül yoklamasında yaptığı konuşmada, Amasya'da 11 milletvekili aday adayı bulunduğunu, 3 adayın temayül yoklamasından muaf olduğunu belirtti.

AK Parti'nin her seçimde teşkilata emek veren insanların iradelerine başvurduğunu ifade eden Çığlık, nezaket içinde, demokratik bir ortamda temayül yoklamasının yapılacağını söyledi.

Amasya'da 3 milletvekilliğini de almak için hummalı çalışmaların başladığını ifade eden Çığlık, "İnşallah 7 Haziran'da yeni Türkiye için anayasa yapabilecek milletvekili sayısına ulaşabiliriz. Bugüne kadar 4 anayasa değişikliği yapıldı fakat bu anayasaların hiçbiri milletin iradesiyle yapılmış değildi. Bundan sonra devlet ve millet için var olacak bir anayasaya kavuşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Aday adaylarının "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bizde Varız" kampanyasına imza atmalarının ardından temayül yoklaması yapıldı.

Giresun

AK Parti Giresun İl Başkanlığınca gerçekleştirilen temayül yoklamasında, 2 bin 138 partili oy kullandı.

AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, yaptığı açıklamada, Giresun'da 52 kişinin milletvekilliği aday adaylığı için müracaatta bulunduğunu kaydederek, "Hamdolsun ki halkımız bir kez daha teveccühlerini AK Parti'den yana koymuştur" dedi.

Temayül yoklamasının milletvekili adaylarının belirlenmesinde kriterlerden birisi olduğunu ifade eden Tütüncü, "Temayül yoklaması milletvekili aday listelerinin belirlenmesi noktasında kriterlerden birini oluşturuyor. Burada partililerimizin kullandıkları oylar genel merkezimize ulaştırılacak. Oylar burada değerlendirilecek. Çıkacak sonuçlar, diğer kriterlerle birleştirilerek milletvekili aday listelerimiz şekillenecek" diye konuştu.

Gümüşhane

Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen temayül yoklamasında, 25. dönem milletvekilliği için müracaat eden 25 aday adayından 19'u için oylama yapıldı.

Temayül yoklamasına başkanlık eden AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, parti mensuplarının oy pusulalarında 2 aday adayına oy vermeleri gerektiğini belirterek, sonuçların açıklanmayacağını, parti genel merkezinde saklı tutulacağını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz ise bin 116 parti mensubunun, kurulan 3 sandıkta oy kullanacağını belirtti.

Artvin

Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen temayül yoklamasına, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta ile delegeler ve partiler katıldı.

Burada, AK Parti'ye müracaat eden 12 aday adayından 9'unu kapsayan temayül yoklaması yapıldı. Kurulan 3 sandıkta, 942 parti mensubu oy kullandı.

Programda, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri, kadına yönelik şiddeti kınamak amacıyla konuşma yaparak imza kampanyası başlattı.

Rize

Rize Kültür Park Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklamasında, bin 650 partili 22 aday adayı için oy kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Türkiye'nin 81 ilinde AK Parti'nin temayül yoklaması yaptığını belirterek, "Temayül yoklaması bizim kurulduğumuz günden beri her seçim döneminde yaptığımız rutin çalışmalardan birisidir" dedi.

Turan, 13 yıldır iktidarda olduklarını anımsatarak, "Rizeli bir yiğidin başlatmış olduğu bu hareketin bugün geldiği yerde halen daha Türkiye'nin bir numara hareketiyiz. 'Hangi parti iktidar olursa olsun' değil de 'AK Parti yüzde kaçla iktidara gelir' sorusu, siyasi atmosferde en önemli soru haline geldi. Bu bir gurur meselesidir" ifadesini kullandı.

Sinop

Sinop Belediyesine ait salonda gerçekleştirilen temayül yoklamasında, yaklaşık bin 100 partili 9 milletvekili aday adayı için oy kullandı.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, burada yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'nin her tarafında partilerinin temayül yoklaması yaptığını kaydederek, "Burada aday adayı 9 isim var. Bunlar kendi aralarında yarışıyorlar, güzel bir çalışma yapmışlar. Zaten demokrasi de bu" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Giresun Artvin Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title