Haberler

AK Parti'nin Bilecik Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Miraç Kandili'nde buradan bir kez daha sesleniyorum bizi tehdit edenlere, bizim yolumuzdan geri döneceğimizi sananlara; artık bu tohum bu toprağa ekilmiştir, Allah'ın izniyle, milletin yardımıyla ve Şeyh Edebali'nin ilhamıyla bu tohum fidan olacaktır, fidan çınar olacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Miraç Kandili'nde buradan bir kez daha sesleniyorum bizi tehdit edenlere, bizim yolumuzdan geri döneceğimizi sananlara; artık bu tohum bu toprağa ekilmiştir, Allah'ın izniyle, milletin yardımıyla ve Şeyh Edebali'nin ilhamıyla bu tohum fidan olacaktır, fidan çınar olacaktır" dedi.

Davutoğlu, partisinin Bilecik'te düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Bilecik'te 2007 yılında Şeyh Edebali Üniversitesi'ni kurduklarını anımsatarak, "Daha önce Bilecik'te üniversite var mıydı? Kim kurdu? Daha önce Bilecik'te doğalgaz var mıydı? Kim getirdi?" diye sordu.

Yenilerin ve ilklerin partisi olduklarını ifade eden Davutoğlu, Bilecik'te daha önce 22 kilometre olan bölünmüş yolun bugün 143 kilometreye ulaştığını söyledi.

Davutoğlu, 74 bin dönüm araziyi bereketli bir şekilde suladıklarını, Bilecik'te bir olan organize sanayi bölgesi sayısının 3'e çıktığını kaydetti.

Bilecik'e daha çok hizmetleri olacağını belirten Davutoğlu, Bandırma, Bursa, Ayazma, Osmaneli hızlı tren projesinin yapımına devam ettiklerini ifade etti.

Davutoğlu, Bilecik'e yapılacak hizmetlere ilişkin şöyle konuştu:

"Bursa ile Bilecik en kısa sürede hızlı trenle buluşacak. Sadece 45 dakika. Ayrıca Söğüt şenlikleri için geldiğimde Bilecik'e de istasyon talep etmiştiniz. İnşallah çok kısa bir sürede istasyonu tamamlıyoruz. Bu yüksek hızlı tren Bilecik'te duracak. Şeyh Edebali'ye, Bilecik'e selam duracak. Bu çerçevede yine o zaman benden talep etmiştiniz ve demiştiniz ki 'bu istasyonla  Bilecik çevreyolu üzerinden Bilecik şehir merkezi arasındaki bağlantı kurulsun.' Bu  bağlantıyı da inşallah kuruyoruz. Ayrıca Bilecik'i Söğüt, Bilecik, Yenişehir, Bursa koridorunda Osmanlı medeniyeti kültür havzası haline dönüştüreceğiz. Buralarda tarihi yaşatacağız ki insanımız da yaşasın, devletimiz de yaşasın."

Davutoğlu, 4 organize sanayi bölgesi ve bir lojistik merkezi daha kuracaklarına dikkati çekerek, Akçay Barajı ve Pazaryeri'nde de Dereköy Barajı'nı da inşa etmeye kararlı olduklarını vurguladı. Davutoğlu, "Bilecik'e hizmet bizim için bir aşktır, bir sevdadır ama en önemlisi de Şeyh Edebali'ye, Osman Gazi'ye, Ertuğrul Gazi'ye, Süleyman Şah'a olan vefa borcumuzdur. Azimle, kararlılıkla onların kurduğu devleti inşallah kudretli ve şefkatli bir devlet yapana kadar bize uyku da haramdır, bize yorgunluk da haramdır. Hiçbir şekilde yorulmadık, yorulmayacağız" dedi.

"Bizim fidanımızın tohumunu Şeyh Edebali attı, Şeyh Edebali"

Kim ne tuzak kurarsa kursun karşısında dimdik AK Parti'yi bulacağını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Tohumu attık, tohum büyümeye başladı 2002'de aynen Osmanlı Beyliğinin büyümesi gibi. Dışarıdakiler gördüler, Türkiye'nin bir çınar haline dönüşmesini engellemek isteyenler gördüler. 2002'de bizim için 'hasta adam' diye yazılar yazan dışarıdaki işbirlikçiler gördü. Şöyle dediler, 'bunların yolunu bir keselim.' Kesmeye çalıştılar. Daha seçime girmeden Genel Başkanımızı 2002'de seçimden men ettiler. Engelleyebildiler mi? 2004'te 'genç subaylar rahatsız' diye birtakım haberlerle darbe teşvikçiliği yaptılar. Durdurabildiler mi? 2006'da Cumhuriyet mitingleri adı altında Cumhuriyet ile hiç bağı olmayanlar yola çıktılar. Durdurabildiler mi? 2007'de, 27 Nisan'da 'bu partiden Cumhurbaşkanı seçilemez' diye e-muhtıra verdiler. Biz AK Parti içinden Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı seçtik mi? Durdurabildiler mi? 2008'de partimizi kapatmaya kalktılar, o fidanı budamak için. Kapatabildiler mi? Daha sonra 2010'da referandum yaptık, hemen arkasından Türkiye yükselirken Gezi provokasyonları yaptılar. Gezi provokasyonlarıyla Türkiye'yi talan etmek, Türkiye'de şiddet çıkarmak, kaos çıkarmak isteyenlere karşı dimdik durduk. Sonra 17, 25 Aralık. Yine fidanı budamak istediler. Ama bilmedikleri şu, bizim fidanımızın tohumunu Şeyh Edebali attı, Şeyh Edebali."

"Şeyh Edebali'den ilham alan Adnan Menderes gibi şehit olmaktan korkar mı?"

Davutoğlu, Bileciklilerin 30 Mart seçimlerinde de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de büyük destek verdiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah sizden razı olsun. Ama şimdi takip ediyorsunuz bakın CHP ile HDP işbirliği yapıyor. Onun için onlara 'CHDP' diyoruz. İlginç bir şekilde 6, 7 Ekim olaylarından sonra bu tür olaylar olmasın diye İç Güvenlik Yasası'nı çıkarmak istediğimiz zaman MHP, HDP, CHP hep iş birliği yaptılar Meclis'te. Bu iş birliklerin arkasında da paralel çete vardı. Şimdi o paralel çetenin bir savcısı diyor ki, bizi tehdit ederek, bize dönerek diyor ki 'onların akıbeti de Adnan Menderes gibi olacak. Şimdi Bilecikliler Allah aşkına söyleyin Şeyh Edebali'den ilham alan Adnan Menderes gibi şehit olmaktan korkar mı? Hazreti Mevlana'nın önünde manen yetişmiş olan Konyalı bir kardeşiniz şehadeti Şebiarus olarak görür mü? Şebiarus, düğün günü görürüz biz şehadeti, düğün günü gibi. Miraç Kandili'nde buradan bir kez daha sesleniyorum bizi tehdit edenlere, bizim yolumuzdan geri döneceğimizi sananlara, artık bu tohum bu toprağa ekilmiştir, Allah'ın izniyle, milletin yardımıyla ve Şeyh Edebali'nin ilhamıyla bu tohum fidan olacaktır, fidan çınar olacaktır çınar. Osmanlı çınarı olacak.

Bu çınarın serpilmesi, büyümesi için 7 Haziran'da Bilecik bize güçlü bir destek verecek misiniz? 7 Haziran'da Şeyh Edebali'nin torunları, Şeyh Edebali'nin yolcuları olan bizlere 'yanınızdayız' diyecek misiniz? 2'de 2 yapacak mıyız? Bütün şehirlerimizin kalbimizde yeri var ama Şeyh Edebali'nin yattığı yer, Osmanlı'nın tohumunun atıldığı yer bütün milletimiz için asli hemşehri olduğu yerdir. Bilecik ne isterse sanki Şeyh Edebali manen huzurumuza gelmiş ve bizden bir şey talep ediyormuş gibi 'emriniz olur, başımız, gözümüz üstüne' diyeceğiz ve gereğini yapacağız. 7 Haziran'da kutlu bir yola yürümeye var mısınız? Yeni bir destan yazmaya var mısınız? Bu hainlere tuzaklarını başlarına çalmaya var mısınız?"

Mitingten notlar

Mitingin yapıldığı alan AK Parti flamalarıyla süslendi. Binalara büyük boy Türk Bayrağı ve Davutoğlu posterleri asılırken alanda, "Koç koç AK Gençler, her daim peşinde, duasıyla fakihlerin bütün kirli oyunlar boşa düşe, ey dünya mazlumlarının umudu hoş safa geldin Bilecik'e", "Cahil ile dost olma, ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez, üzülürsün. Ukala ile dost olma çok konuşur, boş konuşur, hem konuşur hem üzülürsün", "Haklı olduğun mücadeleden korkma bilesin ki atın iyisine doru yiğidin iyisine Davutoğlu derler", "Taşı mermer yaprağı ipek, nice alpler çıktı, göğüsleri iman dolu gözleri pek. Ey bilge adam yeni Türkiye için Bilecik'ten sana tam destek", "Cehennem de olsa gelen göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki Hak yoludur dönmek bilmez yürürüz, sen yürüyeceksin Hocam, AK Gençlik yürüyecek arkandan" pankartları yer aldı.

Başbakan Davutoğlu meydana gelişinde platforma çıkarak eşi Sare Davutoğlu ile alandakiler selamladı. Kalabalık Davutoğlu'na ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla sevgi gösterilerinde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin de katıldığı mitingin sonunda Davutoğlu partisinin Bilecik milletvekili adayları ve beraberindekilerle alandakileri selamladı, eşi Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Şeyh Edebali Ak Parti Bilecik Yerel Haberler

title