Haberler

AK Parti Myk Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan sürece ilişkin, "Gözaltına alınanların sayısı 10 bin 410 kişidir.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan sürece ilişkin, "Gözaltına alınanların sayısı 10 bin 410 kişidir. Bunların 287'si polis, 211'i rütbeli, 76'sı rütbesiz olmak üzere; 7 bin 423'ü asker, bunlardan 162'si general, bin 967'si subay; 2 bin 14'ü hakim ve savcı, 686'sı da sivil olmak üzere 10 bin 410 kişi gözaltına alınmıştır." dedi.

Aktay, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ciddi direniş sergileyen Türkiye halkına muhabbetlerini, sevgilerini, saygılarını ve hayranlığını bildirdi.

Parti genel merkezinde gerçekleştirilen MYK toplantısında darbe girişimini ele aldıklarını, TBMM'deki çalışmaları değerlendirdiklerini anlatan Aktay, darbe girişimi sonrası partililerin hızlı bir şekilde organize olduklarına işaret etti.

Gerek dünyada gerekse Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir parlamentonun saldırıya uğradığını belirten Aktay, muhalefetteki ve iktidar partisindeki milletvekillerinin ise örnek bir davranış sergilediklerini aktardı. Milletvekillerinin saldırıdan kaçmayıp, TBMM çatısı altında toplanmasının Türkiye halkına da büyük bir cesaret verdiğini vurgulayan Aktay, "Bu hareket, Türkiye'yi esir almaya çalışan, halkın iradesini rehin almaya çalışan darbecilerin heveslerini de aslında kursaklarında bırakmıştır. Dünya parlamenterler tarihinde hiç olmayacak bir şey bu esnada gerçekleşmiştir. Halka tanklarla, helikopterlerle, uçaklarla açılan ateşlerin üstüne bir de parlamentonun içinde bulunan milletvekilleriyle birlikte toplantı halindeyken defalarca bombalanmasına bu millet şahit olmuştur." diye konuştu.

Aktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere halkın destansı mücadelesiyle darbenin püskürtüldüğünü bildirdi. Aktay, muhalefet partilerine, polise, halka ve kalkışmaya destek vermeyen TSK'nın şerefli mensuplarına teşekkür etti. Halkın büyük bir demokrasi destanı ortaya koyduğuna değinen Aktay, böyle bir halka mensup olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, bu olayın halkı daha da bütünleştirdiğine, birleştirdiğine, kaynaştırdığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Burada halkımız göğsünü siper ederek, tankların üzerine, mermilerin üzerine yürümüştür. Bu esnada tabii çok şehitlerimiz olmuştur. Şu an itibarıyla şehitlerimizin sayısı 246'dır. Bu şehitlerimizin 62'si polis, Ankara'da 55, İstanbul'da 5, Muğla'da 2 polis şehidimiz var. 5 asker şehidimiz var. Bunlardan biri İstanbul'da, 4'ü Ankara'da. Geriye kalan şehitlerimiz sivil şehitlerimizdir."

Aktay, 2 bin 185 kişinin ise yaralı olduğunu aktararak, 461 kişinin tedavisinin sürdüğünü, geri kalanın ise taburcu olduğunu belirtti.

Gözaltı sayıları hakkında da bilgi veren Aktay, şunları kaydetti:

"Gözaltına alınanların sayısı 10 bin 410 kişidir. Bunların 287'si polis, 211'i rütbeli, 76'sı rütbesiz olmak üzere; 7 bin 423'ü asker, bunlardan 162'si general, bin 967'si subay; 2 bin 14'ü hakim ve savcı, 686'sı da sivil olmak üzere 10 bin 410 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların yargılamaları hızlı bir şekilde yürütülmektedir. Bunlardan 4 bin 60'ı ilk yargılamalar neticesinde tutuklanmıştır. Bu tutuklananların 151'i polis, 2 bin 430'u asker, bin 386 hakim ve savcı, 93'ü de sivil. 549 kişi denetimli serbestlikle serbest bırakılmış, 220'si serbest bırakılmış, gözaltında işlemleri devam edenlerin sayısı da 5 bin 581 kişi. Ölü olarak ele geçirilen 24 darbeci var, yaralı olarak da 49 darbeci ele geçirilmiş durumda."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Recep Tayyip Erdoğan Yasin Aktay AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
title