Haberler

AK Parti Milletvekili Kavuncu'dan, Büyükelçi Kiss'e Ziyaret

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği'ne atanan Gabor Kiss'i makamında ziyaret ettiğini bildirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği'ne atanan Gabor Kiss'i makamında ziyaret ettiğini bildirdi.

Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Kiss'e yeni görevinde başarılar dileğinde bulunduğunu belirtti.

Kiss'in ziyaretten memnun kaldığını belirten Kavuncu, şunları kaydetti:

"Sayın Kiss, görev süresi boyunca Türkiye- Macaristan ilişkilerinin daha da güçlenmesi için çaba harcayacağını ifade etti. Büyükelçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan ziyaretinde, Budapeşte'ye cami yapılması talebiyle ilgili yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Caminin arsanın temin edildiğini ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından incelendiğini belirtti. Ayrıca, caminin onaylanması durumunda tahsisinin yapılacağını, gerekli izin işlemlerinin başlatılacağını ve konuyu Büyükelçi Şakir Fakılı'nın da yakından takip ettiğini ifade etti. Ben de Türkiye ve Macaristan arasında yoğun siyasi görüşme trafiğinin bu dönemde devam etmesinin önemine vurgu yaptım. Ayrıca Macaristan Cumhurbaşkanı'nı, mart ayında kutlanacak olan Milli Günleri'nde Türkiye'de görmekten mutluluk duyacağımızı belirttik." - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Vural Kavuncu Macaristan Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title