Haberler

AK Parti Milletvekili Adayı Hatice Dudu Özkal Mahallelerde Bayanlarla Buluşmaya Devam Ediyor

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Hatice Dudu Özkal, merkeze bağlı Kanlıca, Esentepe, Mareşal Fevzi Çakmak ve Ata mahallelerinde bayanlarla bir araya geldi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Hatice Dudu Özkal, merkeze bağlı Kanlıca, Esentepe, Mareşal Fevzi Çakmak ve Ata mahallelerinde bayanlarla bir araya geldi.

Özkal, mahallelerde bayanlarla buluşmaya devam ediyor. Kanlıca, Esentepe, Mareşal Fevzi Çakmak ve Ata Mahallelerinde bayanlarla kahvaltı programında bir araya gelen Milletvekili adayı Özkal, AK Parti hükümetlerinin kadınlara yönelik yaptığı pozitif ayrımcılıktan bahsetti. Kadınlara yönelik yapılan düzenlemeleri dile getiren Özkal, "Kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğunu anayasal hükme dönüştürdük. BM nezdinde, 'İnsan Ticaretinin Özellikle Kadın ve Çocuk Ticaretinin Önlenmesine, Durdurulmasına ve Cezalandırılmasına İlişkin Protokol'ü onaylandık. İş Kanununda yaptığımız değişiklikle kadınlar lehine hükümler getirilmesini sağladık. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu kurduk. Ceza kanunlarında kadın haklarını güçlendirici değişiklikler yapıldı. AK Parti olarak iktidarlarımız döneminde kadınlarımıza hak ettikleri değeri verdik ve ülkemizin gelişme sürecinde rollerini güçlendirdik. Kadınlarımıza yönelik birçok reformu bu dönemde gerçekleştirdik. Öncelikle kadınlarımız için pozitif ayrımcılık sağlanmasını anayasal güvenceye kavuşturduk" dedi.

"KADINLARIMIZA POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK"

İhtiyaç sahibi ve eşi vefat etmiş hiçbir geliri olmayan bayanlara nakdi desteğin AK Parti hükümetleri döneminde başladığını söyleyen Özkal, AK Parti'nin kadınlara sahip çıkarak, çeşitli haklar verdiğini ifade etti. Özkal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sosyal yardım programlarını çeşitlendirdik; engelli ve yaşlılar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli sosyal yardım programları uygulamaya başladık. Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programını başlattık. Vatani görevini yerine getirmekte olan askerlerimizin, sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi ailelerinin aylık 250 TL düzenli yardım ile desteklenmesini sağlanıyor. 2012 yılında eşi vefat eden kadınlara düzenli nakdi yardım programını başlatıldı. İstihdam imkanlarında, sosyal güvenlik haklarında, girişimcilik desteklerinde, doğum izinlerinde önemli düzenlemeler yaparak, kadınlarımızın toplumdaki konumunu güçlendirdik. AK Parti olarak kadınlarımızın istihdamını destekledik. Kadınların istihdamını teşvik amacıyla sigorta prim işveren payının belirli oranlarda karşıladık. Kadınlarımızın iş gücüne katılım oranı, 2002 yılında yüzde 27,9 iken, son yıllarda kadın istihdamı alanında izlediğimiz politikalar ve yürüttüğümüz projelerle bu oranı 2014 yılında yüzde 33,6'ya yükselttik. 2010-2014 döneminde izlediğimiz politikaların da sonucu olarak yaklaşık 1,5 milyon kadınımıza, yeni iş imkanı sağlamış olduk."

Milletvekili adayı Özkal'a programda İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, eski İl Başkan Yardımcısı Fatma Akbaba ve teşkilat mensupları eşlik etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mareşal Fevzi Çakmak Ak Parti Kanlıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title