Haberler

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, 1 Kasım seçimlerinin önemine dikkat çekti.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, 1 Kasım seçimlerinin önemine dikkat çekti. Şahin, "1 Kasım'da her şeyden önce geleceğimizi oylayacağız" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Özsan Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya geldi. AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya'nın da eşlik ettiği ziyaret esnasında Şahin, esnafların sorun ve isteklerini dinledi. Burada esnaflarla sohbet eden Mustafa Şahin, "Desteğinizi istiyoruz. 1 Kasım'da hep beraber daha iyi olalım. Bu kötü gidişi durduralım" ifadelerine yer verdi. Milletvekili Şahin daha sonra Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Gürsel Özbey ve odanın Meclis Başkanı Akif Baştürk ile bir araya geldi. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, "İnşallah önümüzdeki süreç Türkiye'nin huzuru, kardeşliği ve dökülen kanların bir an önce son bulması için gerekli olan bir sonuç ortaya çıkarır" ifadelerini kaydetti. Kayısı denildiğinde akla Malatya'nın geldiğini belirten Şahin, Malatya'nın dünya kayısısının başkenti olduğunu kaydetti. Şahin, istikrarın olmadığı bir yerde ticari ve ekonomik istikrarın olmayacağını ifade etti. Şahin, "7 Haziran seçimlerinden sonra bir süreç yaşadık. Bu süreçte yaklaşık 4,5 aydır belki yine bir boşluk oluşturulmak istenilmesine rağmen CHP'si, MHP'si, HDP'si ile beraber ama hamdolsun. AK Parti kadroları olarak yüzde 41'lik oy desteğiyle, yine kurmuş olduğumuz seçim hükumetiyle belki çok icracı bir hükumet olmamakla beraber en azından kaosa prim vermeden, ülkeyi iyi bir noktaya getirdik. Her zaman söylüyoruz, 1 Kasım Türkiye için gerçekten ciddi bir fırsat. Kayısı diyoruz, tarım diyoruz, çiftçi kardeşlerimizden bahsediyoruz. Seçim vaatlerimiz kapsamında yemde ve gübrede KDV'yi kaldıracağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. Arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara faizsiz kredi desteği sağlayacağız. Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden üreticilere kira desteği sağlayacağız. Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı kırsal hamlesini başlatan partimiz, inşallah sizlerin de desteğiyle daha büyük başarılara imza atacak" dedi.

"BU RENKLER BİZİM İÇİN ZENGİNLİK"

Milletvekili Şahin, açıklamasının devamında ise terör olaylarına değindi. Terörle ciddi bir mücadelenin olduğunu dile getiren Şahin, "Terör ve teröristlerle ciddi bir mücadelemiz var. Bu süre içerisinde de inşallah kardeş kavgasının olmadığı, kardeş kanının akmadığı, silahların patlamadığı bir ülke konumunda olmaya muktedir oluruz. Doğusuyla, Batısıyla, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle hep birlikte bir ülkeyiz. Bu renklerin olması bizim için bir zenginlik. Ama maalesef ülkemizi Suriye'ye, Irak'a çevirmeye çalışan bir takım odaklar var. Ben eminim onlarda bu süre içerisinde bir ders çıkaracaklar. 1 Kasım seçimleri çok önemli. Her şeyden önce geleceğimizi oylayacağız" diye konuştu.

YILLIK 200 LİRA ARTIŞ

Mustafa Şahin, daha sonra Makine Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Makine Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Erdal Yavaş, "Bir seçim yaşandı, ikinci bir seçim yaşanıyor. Biz, bu seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı. AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin de AK Parti iktidarlarının 13 yılda her sektörde güzel çalışmalara imza attığını kaydetti. Şahin, toplumsal sözleşme olarak nitelendirdikleri yeni bir anayasanın yapılması için 24. dönemde gösterdikleri gayreti, muhalefetin kesintiye uğratmış olmasına rağmen 1 Kasım seçimleriyle beraber nitelikli bir sayıya ulaşarak, sürece devam etmek istediklerini dile getirdi. Şahin, "Sürece devam etmek istiyoruz çünkü biz, sizler için çalışıyoruz. Örneğin; ilk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası giderlerini, 2 yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın karşılayacak, böylece gençlerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunmuş olacağız. Sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlara ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programı hayata geçirilecek. 7 Haziran seçimlerine giderken bir söz vermiştik, 'bin 100 liranın altında maaş alan emeklilere aylık 100, yıllık bin 200 lira vereceğiz' demiştik. Temmuz'dan itibaren ödenmeye başladı. Şimdi, bin 100 liranın altındakilere verdiğimizin üstüne, bütün emeklilerimizi kuşatacak şekilde yılda bin 200 lira ek zam yapıyoruz. İşte biz bu nedenlerden dolayı süreç devam etsin, ülke kalkınsın, Türkiye şahlansın istiyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilyurt Ak Parti Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title