Haberler

AK Parti'li Erdem'den DSİ Genel Müdürü Özkaldı'ya Ziyaret

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı'yı ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Sayın Çerçioğlu, barajları yapacak ise DSİ işi devredebilir” dedi.

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı'yı ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Sayın Çerçioğlu, barajları yapacak ise DSİ işi devredebilir" dedi.

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı'yı makamında ziyaret ederek Aydın'daki projeleri gözden geçirdiklerini belirten AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, "Söke Sarıçay Barajı proje çizimi bitmek üzere, Didim Beşparmak Barajı proje yapımı için ön fizibilite çalışmaları devam ediyor. Söke Sarıçay Barajı Söke ve Kuşadası bölgesindeki yerleşim yerlerinin; Didim Beşparmak Barajı da Didim ve Akbük bölgesinin içme ve kullanma su ihtiyacını karşılamak için planlandılar" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İSTERSE PROJELER DEVREDİLEBİLİR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Özlem Çerçioğlu'nun 29 Kasım 2013 günü yaptığı basın toplantısında sarf ettiği; "Aydın İl geneli içme suyu projemiz var. Didim, Kuşadası, Söke ve Nazilli Bölgeleri için 3 ayrı içme suyu projemiz var. Nazilli Bölgesi için Karacasu Barajından, Didim Bölgesi için Beşparmak Barajı'ndan faydalanacağız. Söke-Kuşadası bölgesi için Sarıçay Barajını yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız fizibilite çalışmasına göre 2013 rakamlarıyla bu baraj bize 90 milyon liraya mal olacak" sözlerini anımsatan Erdem, "Kamuoyunun hatırlayacağı üzere bu basın toplantısından sonra bazı yerel gazeteler 'Çerçioğlu baraj yapacak' diye manşet atmışlardı. İşte biz de bu bilgiden hareketle DSİ Genel Müdürü Sayın Akif Özkaldı'ya Sarıçay Barajı ve ishale hatları, Beşparmak Barajı ve ishale hatları ile Karacasu Barajı ishale hatları yapım işini protokolle Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devir edebileceklerini söyledik. Kendisi de bize cevaben bunun mümkün olduğunu eğer Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın böyle bir talebi olursa olumlu cevap verebileceklerini ifade etti. Böylece bu projeleri Aydın Büyükşehir Belediyesi hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olur. Hem de Sayın Çerçioğlu seçim vaatlerini yerine getirmiş olur. Biz bu projelerin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devri konusunda yardımcı olmaya hazırız. Sayınn Çerçioğlu 'evet' derse bu iş tamamdır" şeklinde konuştu.

"BARAJLARI ASKİ YAPSIN"

Efeler ve İncirliova bölgesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını 50 yıllık karşılayacak olan İkizdere Barajı ve ishale hatlarının 300 milyon TL'ye DSİ tarafından yapıldığını hatırlatan Erdem, şunları söyledi: "Sayın Çerçioğlu o zaman bu hizmetle ilgili 'Aydın Belediyesi'nin borçlandırılarak bu hizmetin yapıldığını ve bu paranın Aydın Halkı'nın cebinden çıkacağını' ifade etmişti. Şimdi Aydın Büyükşehir Belediyesi için işte fırsat; Sayın Çerçioğlu'nun ifadesiyle Aydın halkı herhangi kuruma borçlandırılmadan Sarıçay ve Beşparmak Barajları yapılsın. Bildiğimiz gibi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ)kurulacak. Bu barajları ASKİ yapsın. Geçmişte Sayın Veysel Eroğlu, İSKİ Genel Müdürü iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok sayıda baraj yapmıştı. Yine İzmit Belediyesi CHP'li Sefa Sirmen döneminde Yuvacık Barajı'nı yapmıştı. 500 milyonluk bütçesi olan Aydın Büyükşehir Belediyesi 90 milyon TL'lik Sarıçay Barajı'nı güle oynaya yapar" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akif Özkaldı Erdem Sayın Ak Parti Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title