Haberler

AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy Açıklaması

"Osmanlı Türkçesini bilmediğimiz için ecdadın bıraktığı eserlerden istifade edemiyoruz.

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "Osmanlı Türkçesini bilmediğimiz için ecdadın bıraktığı eserlerden istifade edemiyoruz. Bugün, onların oluşturdukları eserler kütüphanelerde adeta tuğla gibi duruyor. Okuyamıyoruz, istifade edemiyoruz" dedi.

Aksoy, partisinin il binasında düzenlediği toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'ndaki Osmanlıca ders önerisini değerlendirdi.

Osmanlıların, bu topraklarda yaşayanların ecdadı olduğunu belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Osmanlı Türkçesini bilmediğimiz için ecdadın bıraktığı eserlerden istifade edemiyoruz. Bugün, onların oluşturdukları eserler kütüphanelerde adeta tuğla gibi duruyor. Okuyamıyoruz, istifade edemiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı şuralarda Osmanlıca dersi konusu her yıl gündeme gelir. Biz yıllardır binlerce eserden faydalanamıyoruz. Tek başımıza yeni bir nesil, yeni bir hayat oluşturmaya çalışıyoruz. Böyle kanatsız kuş gibiyiz ama hiç kabul ettiremedik. Antalya'da bu sene yapılan şurada bu istikamette çalışmalar var. Sanıyorum olumlu gelişmeler olacak. Kendi ecdadını okumayan, anlamayan ve onların ne dediğini, ne yaptığını bilmeyen biri kimlik sahibi olamaz. Çünkü bizim kültürümüz, hafızamız, kimliğimiz orada. Çağdaş akılla o eserleri karşılaştırıp yararlanma imkanımız varsa neden yararlanmayalım?"

Toplantıya, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu ile Gençlik Kolları üyeleri katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

L.:

Otur çevirt birader. . . O iş zor değil mi??? Ortalık karıştırmak kolay. . . Bu kadar sıkıntı varken, bu kadar sorun varken, Durduk yere nerden çıktı şimdi bu arap harfleriyle yazma sevdası?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title