Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısına Mustafa Baloğlu'na AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Serdar Küçük ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Melih Güçlü de eşlik etti.

7 Haziran seçim sürecine girildiğini ifade eden Baloğlu, "4 yıldır üzerimizde bir emanet var. Bizler de bu önemli emaneti layıkıyla yerine getirmeye çabalıyoruz. Tabii Yüksek Seçim Kurulu da seçim takvimini başlattı. Buna göre bu yılki seçimlere 31 parti katılıyor. Milletvekili aday adayı olmak isteyen bürokratlar için istifa süreci de yarın sona eriyor. Yine yarın milletvekili aday adayları başvuruları da yarın başlıyor. 2011 Genel Seçimleri'nde 171 aday adayı partimize başvurmuştu. Ben bu yıl bu rakamın çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Bunun da AK Parti'ye olan güvenin ve AK Parti siyasetinin bir farkı olduğuna inanıyorum. Aday adaylığı sürecinin sonunda 14 adayımız belirlenecek. Ben bu sürecin de demokratik ve kardeşlik ortamında gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bu sürecin sonunda da partimiz temayül yoklaması yapacak. 24 Nisan'da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için oy kullanma işlemi 8 Mayıs'ta başlayıp 31 Mayıs'ta son buluyor. Malumunuz Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da bir televizyon programında yine Konya'dan aday olacağını açıkladı. Bu bizler için hem gurur kaynağı hem de büyük bir sorumluluk. 7 Haziran'da bizim 14'te sıfır ile tüm milletvekilliklerini alma gibi bir hedefimiz var. İnşallah Konya ve Konyalı, başbakanına yine sahip çıkacak ve rekor bir destek verecek" diye konuştu.

SEÇİM SONRASI ÇALIŞMALAR

Seçimlerin ardından 4 yıllık bir seçimsiz sürece girileceğini de hatırlatan Baloğlu, "Bu süreçte Türkiye'nin birçok alanda ihtiyaç duyduğu konu ve alanlarla alakalı reformist düzenlemeler yapılacak. Örneğin Türkiye'nin kanayan yarası terör sona erecek. Yine 7 - 8 darbe ile can çekişecek duruma gelen anayasamızı değiştireceğiz. Paralel Yapı ile mücadele son sürat devam edecek. Millet iş başına geldiğinde birileri birtakım operasyonlar yapıyor ve ülkeyi geriye götürmeye çalışıyor. Bugün de Paralel yapı ya da taşeron işbaşında. Devletin içine sızarak devleti işlemez duruma getirmeye çalıştılar. Ancak hükümetimiz ve devletimizin duruşu ve mücadelesi sayesinde onlar da başarılı olamadılar olamayacaklar" dedi.

KONYA'NIN SAĞLIK YATIRIMLARI

Konya'da son 4 yılda sağlık alanında yapılan projeler hakkında da bilgi veren Baloğlu, "Tabi hükümetimiz 13 yıldır çok önemli yatırımlar yaptı ama ben son dört yılı değerlendireceğim.

Şu ana kadar 5 ilçede devlet hastanesini tamamladık. Bunlar; Cihanbeyli, Bozkır, Kadınhanı, Akşehir ve Yunak. 16 Projenin de çalışmaları sürüyor. Bu 16 projenin toplam maliyeti ise 813 milyon 885 bin TL. Konya Şehir Hastanesi ile alakalı çalışmalar da sürüyor. Ancak ne alakadır bilmiyorum ama Ankara Ziraat Odası, projenin durdurulması amacıyla dava açtı. Sağlık Bakanlığımız konuyla ilgili savunmasını verdi. Odanın savunması bekleniyor. Ama projenin durması gibi bir konu yok. Yine Yazma Eserler Kütüphanesi ve Bölge Müdürlüğü çalışmalarımız da sürüyor. Proje ihalesi 12 Şubat'ta yapılacak. Mevlana Kültür Merkezi civarında 15 bin metrekarelik alana yapılacak proje, Konya'ya kültürel anlamda önemli faydalar sağlayacak" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksek Seçim Kurulu Mustafa Baloğlu Ak Parti Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title